В навечерието на визитата на германския канцлер Олаф Шолц Украйна

...
В навечерието на визитата на германския канцлер Олаф Шолц Украйна
Коментари Харесай

Киев иска 12 000 противотанкови ракети от Германия

В навечерието на визитата на немския канцлер Олаф Шолц Украйна изиска от Германия 12 000 противотанкови и 1000 противовъздушни ракети. Посланикът на Киев в Берлин Андрий Мелник уточни, че те са нужни за защита, в случай че Русия нападне Украйна.

Германия изрично отхвърля да доставя оръжие на страни, които са във боен спор, в това число и на Украйна.

Посланикът съобщи и че войната наподобява все по-неизбежна, а визитата на Шолц в Киев и Москва е последният късмет тя да бъде избегната.

„ Украинското държавно управление се приготвя за най-лошия сюжет, в който е включена и бомбардировка на Киев “, съобщи той. Русия е с по-голяма военна мощност от Украйна и има повече бойни самолети и кораби. „ Ще сме лесна плячка “, призна посланикът.

Шолц дойде през днешния ден в Киев, а на следващия ден ще се срещне в Москва с Путин. Германският канцлер разгласи, че ще предложения укаринския президент Зеленски и съветския му сътрудник Путин в Берлин за договаряния.

Точно преди визитата на канцлера Олаф Шолц в Киев, водачът на парламентарната група на Германската социалдемомратическа партия Ролф Мюцених изясни опасенията за сигурността на Русия с " огромните неточности ", позволени от държавното управление на Съединени американски щати по времето на президента Джордж Буш-младши.

Освен " нахлуването в Ирак ", той загатва " разтърсванията тук, в Европа " и " отклонението от контрола върху въоръженията ". " Това са все неща, които тревожат и Русия ", сподели Мюцених в ефира на телевизия АRD. " Не споделям някои опасения, само че сигурно ги разбирам. "

Той добави, че би трябвало да се признае обществено, че " Русия също има законни ползи в региона на сигурността ". " Това няма нищо общо с Украйна ", а " със Съединени американски щати, с прекратяването на оръжейните съглашения ".

Мюцених разяснява внимателно концепцията на украинския дипломат в Берлин Андрий Мелник, че Шолц може да предложения съветския президент Владимир Путин и украинския държавен глава Володимир Зеленски в Берлин за договаряния.

" Да, това е допустимо ", сподели той. " Но първо би трябвало да се обърнем към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) или към по-малки интернационалните конгреси. "

Съпредседателят на ГСДП Ларс Клингбайл пък уточни, че " Олаф Шолц може да предотврати тази военна ескалация ". Според него " точно Олаф Шолц може да бъде и този, който ще изиграе решаваща роля за предотвратяването на тази военна ескалация в центъра на Европа. "

Политикът акцентира, че има вяра във опцията " разнообразни наказания, които се ползват доста бързо и в икономическия бранш ", бързо да бъдат " усетени непосредствено в самата Русия ".

Мари-Агнес Щрак-Цимерман, говорителка по въпросите на отбранителната политика на парламентарната група на либералите в Бундестага, се изрече в поддръжка на доставката на бронирани коли за транспортиране на ранени лица преди визитата на канцлера Олаф Шолц в Украйна.

" Аз съм изрично срещу тежките оръжия ", сподели тя пред радио Дойчландфунк през днешния ден. " Въпросът е, че поддръжка може да бъде оказана на Украйна, да вземем за пример като й бъдат доставени среднотежки бронирани коли ".

По думите й, изключително по време на войната в Източна Украйна, доста ранени са умряли, тъй като не са могли да бъдат избавени и обслужени задоволително бързо.

Щрак-Цимерман за следващ път уточни като неподлежаща на разискване доставката в Украйна на тежка артилерия или танкове.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР