В навечерието на срещата за Косово, която ще се състои

...
В навечерието на срещата за Косово, която ще се състои
Коментари Харесай

САЩ натискат Сърбия за НАТО

В навечерието на срещата за Косово, която ще се състои на 1-2 юли в Париж с присъединяване на президента на Сърбия Александър Вучич и неговия косовски сътрудник Хашим Тачи, както и президента на Франция Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел, в Съединени американски щати излязоха с следващ остроумен проект за разрешаване на рецесията. Изглежда, американците са подготвени да открият картите си, пишат Пьотр Искендеров и Юрий Ковалчук в материал за новото профилирано съветско интернет издание „ Балканист “, съобщи " Фокус ".

В края на май американският политически анализатор Дейвид Л. Филипс, началник на Програмата за мир и човешки права към Института за проучване на правата на индивида в Колумбийския университет, в коментар за плана BIRN упрекна Хашим Тачи в скрит план за бъдещо помиряване и демаркация на територии със сръбския президент Александър Вучич.

Филипс намерено се опълчи на всевъзможни съглашения сред Белград и Прищина (и в това време Париж или Берлин) и, придържайки се към много нападателна и безапелационна изразителност, изиска всички договаряния сред Тачи и Вучич да се проведат в наличието на представители на Съединени американски щати. Американският специалист също по този начин изиска Белград абсолютно да признае независимостта на Косово, заявявайки, че в противоположен случай политиката на Тачи би била „ изменничество и оттегляне пред натиска на Белград “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР