В навечерието на Рождество, когато християнският свят очаква появата на

...
В навечерието на Рождество, когато християнският свят очаква появата на
Коментари Харесай

Спасителите и спасените на 2023: Пет истории за доброто

В навечерието на Рождество, когато християнският свят чака появяването на Спасителя, ви срещаме с ангелите, които са измежду нас. С хората с огромни сърца, които без да са светци, са спасители за други хора, с индивидите с основно " Ч ", с помощта на които доста фамилии довечера ще честват дружно.

" Задавах си въпроса това ли е краят, само че докторът, който беше в " Спартана ", беше извънредно благ човек. Взаимно се гледахме в очите и непрекъснато ми споделяше " умерено, всичко ще бъде наред ".



Това споделя Господинка Господинова - майка на три деца, .

" Беше в извънредно тежко положение, на системи и просто трябваше да създадем тази евакуация за спасяването на нейния живот ", изясни старши лейтенант доктор Радослав Белчев.



. А през днешния ден е до децата си.

На хиляда километра от родината различен български доктор се трансформира в избавител за чужд човек. , до момента в който избавя потърпевш от разрушителното земетресение в Турция.



" Наложи се 7-8 метра да се лази. Надали има човек, който да не го е боязън в такива обстановки. И сега, в който стигнах до индивида, когато видях, че е в безпомощно положение, този боязън се притъпи ", показа доктор Веселин Йолов, анестезиолог в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

В руините на разрушените здания в Турция дружно с хората в помощ на потърпевшите са и 5 български кучета.

" Ние не сме ги виждали да работят толкоз стимулирано, толкоз дълго и толкоз въодушевено ", сподели Атанас Уков, ПСС-Банско.



" Всички направихме каквото можахме, оставихме си сърцата в руините ", добави Благой Максимов, ПСС-Разлог.

Днес, с помощта на други сърцати хора, своя втори живот живее и новородено бебе. През септември , което е спряло да диша.

" Жената в ръцете имаше малко бебе. Помоли ни за помощ, като ни сподели, че детето е спряло да диша ", сподели мл. автоконтрольор Йордан Стефанов, районно управление (на МВР) – Ветово.



" Всичко мина като на лента, като на филм. Адреналинът беше висок. След като лекарката съумя да го върне към живот, то проплака и тогава се почувствахме доста щастливи. Това е най-голямата премия за нас - детенцето е живо и крепко. ст. служител на реда Ивайло Иванов.

А за положителното значение нямат специалността, полът или възрастта. , откакто сами съумяват да спасят от опожаряване къщи и постройки в градчето. Подават сигнал до 112, и макар че в началото не им имат вяра, Трите момчета не се отхвърлят - звънят оново и още веднъж, а през това време и гасят огъня.

" Много рисково беше, само че се предотврати. …Тогава към този момент се успокоих, споделих си свърши всичко, нама нищо към този момент. Защото се бях стреснал доста, обаче хем ми беше добре че сме избавили покрайнината, не е станало нещо, единствено изгоряла трева ", сподели Андрей.



С изгаряния, само че породени от гръмотевица съумява да се пребори друго дете. .

" Като гръм от ясно небе го просто го удари светкавицата. Веднага започнахме да го реанимираме, на два пъти го връщахме към дишане на плажа, само че не ставаше. Един господин ми го изскубна от ръцете и тръгнахме към кола ", описа Георги Тодоров, татко на детето.

" Детето престоя в реанимация към седмица, тъй като беше признато в сериозно положение ", уточни доктор Кирил Симеонов от отделението по хирургия към УМБАЛ-Бургас.



" Един подобен благополучен край осмисля доста други неуспехи, доста други неудачи или осмисля компликациите в специалността, с които ние се сблъскваме всекидневно ", разяснява доктор Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Сега 8-годишният Георги следва фантазиите си.

Българска национална телевизия: Какъв искаш да станеш?

- Футболист!



В навечерието на Рождество Христово, когато светът е смълчан в очакване на своя Спасител, припомнихме дребна част от лицата на избавените и техните спасители през миналата година, с цел да отпразнуваме още веднъж положителното и вярата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР