В навечерието на Рождество Христово фондация “Нашият Дом е България“

...
В навечерието на Рождество Христово фондация “Нашият Дом е България“
Коментари Харесай

Голям благотворителен концерт в Софийската опера организира фондация “Нашият Дом е България“

В навечерието на Рождество Христово фондация “Нашият Дом е България “ ви кани за четвърта поредна година на церемониален християнски концерт - „ Новорождение “ в възхвала на Словото Божие. Това угощение от разнообразни звуци ще се състои на 20 декември от 19:30 часа в огромната зрителна зала на Софийска опера и балет.

В Операта ще прозвучат вековни църковнославянски песнопения, както и емблематични християнски и обичайни български фолклорни песни. Вокалните осъществявания ще бъдат придружени от първокласен живописен прочит на текстове от Свещеното писание на фона на симфонични осъществявания от типичен оркестър и даже оперни арии. Тази година в концерта за първи път ще прозвучи и здрава, само че и лирична рок музика, показана от именитата група „ Б.Т.Р. “

В Благотворителния рождественски концерт в възхвала на Богомладенеца ще вземат участие с църковнославянски песнопения Софийския духовнически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов. Дебют ще направи и Смесения хор при храм " Света София " с диригент Славил Димитров, който беше основан наскоро. Музиканти от Софийската филхармония също ще бъдат на сцената.

За фолклора ще погрижат солисти от отбор " Филип Кутев. Зрителите в залата ще видят фолклорната легенда Гуна Иванова дружно с внучките си Ива и Велислава Костадинови, които ще изпълнят богородична коледна ария.

Квартет “Армейска ария ” също направи забавен преход от вонските песни към обичайните песнопения.

Класическата музикална част ще бъде поверена на Братя Владигерови - Александър и Константин, които са внуци на Панчо Владигеров. Основни участници в тези концерти са и струнен оркестър “Quarto Quartet ”.

Женски хор “Нуша ” със солист и диригент Нели Андреева ще придвижи публиката в дълбоките води на християнските песнопения.

Оперната прима Олга Цветкова с песен ще се превъплъти в кралица Десислава.

„ Б.Т.Р. “ ще се показват с тяхна коледна ария, както и със специфична акустична аранжировка на техните известни шлагери.

Свещените текстове от Библията ще бъдат четени и пресъздавани от актьорите Мариан Маринов и Янко Лозанов и водещите на концерта Галина Димитроваи Пламен Пламенов Мирянов, който е и главен мотор на този рождественски концерт.

Тази година събраните средства ще бъдат дарени от фондация „ Нашият дом е България “ на първото и само напълно православно учебно заведение „ Свети седмочисленици “ в Ловеч. Училището в този момент е до 4 клас и е под закрилата на ловчанския митрополит Гавриил, като концепцията е да стане до 7 клас. В учебното заведение всеки час стартира с молитва.

Нека се зарадваме за Рождеството на Господ Иисус Христос, дано се зарадваме за Словото на Живота, дано се зарадваме за Пресветата, която роди Спасителя на света! Очакваме ви на концерта!

Билети продажба:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР