В навечерието на Разпети петък, парламентът прие един от най-големите

...
В навечерието на Разпети петък, парламентът прие един от най-големите
Коментари Харесай

Слави Трифонов почна да се прегръща с Бойко Борисов

В навечерието на Разпети петък, Народното събрание одобри един от най-големите идиотизми, виждан през Прехода. Пак в 12 без 5, де факто по нощите - за какво се вършат на толкоз работни новите депутати е тематика на обособен коментар, тук единствено една вметка - постоянно когато Народното събрание работи изключително, то създава големи нелепости.
Какъв е идиотизмът - на първите постоянни (?!?!?!) парламентарни избори оттук-нататък, а по друга - единствено че не е ясно каква! Текстът беше вкаран сред първо и второ четене, в жестоко нарушаване на правилника на Народното събрание и умерено може да бъде нападнат в Конституционния съд - в този момент ще си проличи и кой фактически се грижи за България, откакто очевидно не е Бойко Борисов, а почва и очевидно да става, че няма да е Слави Трифонов!
През годините съм писал неведнъж за какво чиста мажоритарна система ще е голяма нелепост - за последно припомних и обясних! Фактът, обаче, че в този момент тихичко и по тъмни доби се минава точно по струната на мажоритарен избор в два тура, демонстрира накъде духа вятъра! Толкова значим въпрос за държавността НЕ МОЖЕ да бъде решаван по подобен метод - това е непрозрачно и в духа на системата, против която такива като Трифонов подскачат - само че подскачат на думи! Напомням - при резултатите от последните избори с такава система в Народното събрание! ГЕРБ и Бойко Борисов, против които Слави Трифонов " се бори ". Така и жриците на нощта се борят с всеки скиптър, който им се подаде!
Освен че не може да се минават по този начин текстове сред първо и второ четене, на самия текст му липсва правна аргументация. Сменяме нещо с друго, само че не е ясно с какво! При това състояние, от правна позиция, нещото, което го сменяме с неизвестно какво, продължава да работи, защото " неизвестно какво " няма по какъв начин да бъде приложено!
Законотворческата активност в този парламент самоуверено върви по пътя на гротеската! И не ме е позор да кажа, още веднъж освен това, че Народното събрание добре отразява какви хора живеят в дадена страна. За една приказка за " мъдрия български народ " приказвам. Този народ нали главно на Facebook има вяра - е, ето тогава какво се роди от Facebook: " Българите са дребен, само че за сметка на това извънредно елементарен народ ".
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР