В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници БДЖ организира

...
В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници БДЖ организира
Коментари Харесай

БДЖ организира празнично пътуване с парен локомотив между Септември и Велинград

В навечерието на идните коледни и новогодишни празници БДЖ провежда атракционно пътешестване по теснолинейката сред Септември и Велинград.

На 21-и декември /събота/ всички клиенти на националния жп транспортьор, които демонстрират интерес към ретро преносимия състав и живописния маршрут, могат да се включат в специфичното пътешестване. Пътническата комбинация ще бъде теглена от теснопътния парен локомотив № 609.76 – доставен у нас тъкмо преди 70 години.

Атракционният трен ще се движи в състав от шест вагона и ще потегли от гара Септември в 10:50 ч. В противоположното направление композицията с ретро локомотива ще замине от гара Велинград в 15:55 ч.

Ретро влакът ще бъде декориран от Сдружение „ За теснолинейката”, които ще се погрижат и за положителното въодушевление на пасажерите. За всички деца ще бъдат обезпечени дарове.

Цената на билета за влака с парния локомотив № 609.76 сред Септември и Велинград e 29 лева за пътешестване в двете направления (с включени непокътнати места).

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис без да употребяват настрана седящо място, като при закупуване на билети е нужен документ, удостоверяващ тяхната възраст. Всички деца до 10 години наложително пътуват с компаньон.

Продажбата на билети и резервация на непокътнати места за пътешестване с атракционния трен № АВ16291/АВ16292 започва от на следващия ден (18-и декември) . Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк https://bileti.bdz.bg/ и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР