В навечерието на предстоящите избори в България младежката структура “България

...
В навечерието на предстоящите избори в България младежката структура “България
Коментари Харесай

Цветомир Николов: Младите хора не могат да живеят без свободния избор

В навечерието на идните избори в България младежката конструкция “България на младите ” проведоха симулация на парламентарните избори. Организаторът на самодейността Цветомир Николов показа в специфичната графа “Смисъла ” на предаването “Кой приказва ” по “Дарик ”, че задачата събитието е да се подчертава на определящата мощ на избора.

Младежите са имали опция да влязат в ролята и на политици, и на гласоподавател, сподели още той.

“Младите хора демонстрираха много неща, които отсъстват в действителната политика и откъм послания, и откъм хрумвания, и откъм идеологии. Например в българската политика изрично отсъства социалдемократическа съвременна проевропейска лява партия, а те сътвориха такава и точна такава партия събра много сериозен избор на доверие ”, показа в резюме резултата от извършената симулация Цветомир Николов.

В диалога се включиха и доцент Георги Лозанов, медиен специалист, и дългогодишният публицист на “Дойче веле ” Румяна Таслакова.

“Ние споделяме, че имаме право на избор, само че това право на избор може да бъде мощно лимитирано, в случай че на политическата сцена няма фигури и субекти, които да те съставляват задоволително ”, доцент Георги Лозанов.

Той акцентира значимото присъединяване на младите в сходни начинания, тъй като те развиват нови концепции. Според него, младежите би трябвало да имат взор над най-близката история на България от началото на прехода, с цел да не се осланят на пропаганди, а на познания при избора си.

“Ние най-сетне сме в правото си да избираме. Включително да избираме тези характерности, които основават нашата самостоятелна еднаквост. Къде да живеем, какво да учим, какви хрумвания да имаме. Защото през комунизма, можеше да бъдеш единствено болшевик. Докато в демократичната народна власт, можеш да избереш да бъдеш болшевик ”, сподели доцент Лозанов.

“Свобода за избора в България има. В България има и кого да избереш. Това, което някои настояват, че няма кого да избереш, просто не е правилно ”, журналистът Румяна Таслакова.

* Това предаване се осъществя в границите на самодейност „ Какво в действителност значи Европейски Съюз за теб? “, финансирана от Европейския съюз и фондация „ Институт Отворено общество – София “ (ИООС) и изпълнявана в границите на план „ Права и полезности “ от фондация „ Четиридесет и две “. Изразените възгледи и отзиви са само на създателите и не отразяват безусловно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна организация за обучение и просвета (EACEA) или на ИООС. Нито Европейският съюз, нито EACEA, нито ИООС могат да бъдат държани виновни за тях.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР