В навечерието на празника на любовта Ентусиаст“ преиздава стихосбирката с

...
В навечерието на празника на любовта Ентусиаст“ преиздава стихосбирката с
Коментари Харесай

Излязоха Съкровения-та на Дамян П. Дамянов

В навечерието на празника на любовта „ Ентусиаст “ преиздава стихосбирката с най-емблематичните произведения на обичания български стихотворец Дамян П. Дамянов. Книгата носи заглавието „ Съкровения “ и включва три цикъла с поезия на един от ярките гении в новата българска литература – „ Сърце “, „ Българийо “ и „ Няма да умра “. Съставител на това особено издание е брачната половинка на поета – поетесата Надежда Захариева.
Името на Дамян П. Дамянов се е трансформирало в знак за няколко генерации, а творбите му – в непреходна модерна класика. Редица родни реализатори пеят песни по негови стихове. Сред тях е и примата на българската известна музика Лили Иванова, която остава един от най-верните му другари до края на дните му.
 Тайната библиотека показва куриозите на историята за книголюбители " Тайната библиотека " показва куриозите на историята за книголюбители
Завладяваща обиколка из любопитната история на западната цивилизация, разказана посредством най-емблематичното ѝ откритие – книгата....
„ Стихове пиша с едничката мисъл да съборя стената сред себе си и хората. Аз не мога да ида при тях, дано песните ми идат и им кажат, че ги обичам “, споделя Дамян П. Дамянов в първата си книга. Песните на сърцето, запяло от мъка, могат да бъдат посочени с едно само име – съкровения. Съкровеността – плод на искреността, на честността и на откровеността на поета – е това, което го трансформира в обичания лирик на хиляди читатели.
Чрез нежните стихове на Дамян П. Дамянов сърце приказва на сърцето и душа приказва на душата. Духовната сила, вложена в неговите съкровения, изпълва със мощ всеки, докоснал се до тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР