В навечерието на празника на българската полиция в Елена бе

...
В навечерието на празника на българската полиция в Елена бе
Коментари Харесай

Център за превенция, творчество и спорт заработи в Елена

В навечерието на празника на българската полиция в Елена бе открит Център за предварителна защита, творчество и спорт. Кметът инж. Дилян Млъзев, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Машов и основен контрольор Николай Александров от Регионална дирекция ПБЗН прерязаха лентата на новата облага.

Тържеството събра в залата на новия Общностен център в града доста деца и представители на тези институции и дарителско съдружие „ Свети Иван Рилски “, които преди седмица подписаха съглашение за партньорство.

При откриването кметът Млъзев сподели, че концепцията за основаване на центъра за предварителна защита, творчество и спорт е от дълго време, а нуждата от него назря още повече с сполучливото осъществяване и резултатите от първата лятна детска академия в общината. Приоритет в взаимната работа ще бъде да се научат младежите на държание и другарство, да образуват гражданска позиция, да почитат институциите, които пък ще им оказват помощ да се ориентират и предпазят от закани, рискове и опасности в актуалния свят.
Центърът ще работи с деца и младежи на възраст от 8 до 18 години. В него те ще минават на практика и теоретически образования за дейности при пожари, повреди и бедствия, безвредно придвижване по пътя, оказване на първа помощ, здравословен метод на живот. За дейностите на центъра общината дава две пространства в Общностния център. С присъединяване на служители на реда и пожарникари от Елена те са оборудвани с макети и указателни пана и други нагледни материали. Мястото е определено неслучайно. Изграден по европейски план, Общностният център дава чудесни благоприятни условия освен за образование, само че и за развиване на креативните заложби на младежите, за другарство и обмяна на опит с връстници, включени в други форми за пълноценно оползотворяване на свободното им време.

За бъдещата си активност Центърът за предварителна защита, творчество и спорт получи дарове от Съюза на пивоварите, дарителско съдружие „ Свети Иван Рилски “ и община Павликени. Кметът инж. Дилян Млъзев пък бе награден с почетен плакет на Народния боен университет във В.Търново за поддръжката и положителното партньорство на общината. Наградата връчи зам.-ректорът на университета полк.доц. Веселин Мадански, който е и зам.-управител на дарителското съдружие. Двете институции взаимно със Съюза на пивоварите работят по доброволчески план за оцеляване на децата в природата, към който се причислява и община Елена.

Тържественото закриване приключи с богата концертна стратегия на детски танцови сформира и с демонстрации по залавяне на незаконна група и укриване на опиати.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР