В навечерието на Новата учебна година в ОДМВР – Кюстендил,

...
В навечерието на Новата учебна година в ОДМВР – Кюстендил,
Коментари Харесай

Стартира акция на полицията „Децата тръгнат на училище! Да ги пазим на пътя!“

В навечерието на Новата образователна година в ОДМВР – Кюстендил, обичайно са подхванати ограничения за обезпечаване на спокойна и безвредна образователна година. На 15 септември ще има засилено полицейско наличие в регионите на всички учебните заведения в района. Традиционната акция на полицията „ Децата тръгнат на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “ стартира в навечерието на образователната година. Извършени са охранителни обследвания на постройките на учебните заведения и детските градини в региона. Проведени са работни срещи с управленията на охранителните компании, извършващи защита и пропускателен режим в образователните заведения. Служители от полицейските ръководства и Пътна полиция са направили огледи на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветяване и защитните огради и пешеходните ограждения.Планирани са профилирани полицейски интервенции в питейни и увеселителни заведения, за недопускане наличието на малолетни и малолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи произведения на деца. Ще се реализира надзор на комерсиалните обекти наоколо до детски и образователни заведения за недопускане продажбата на неразрешени произведения.

Служителите, подпомагащи пътното придвижване ще контролират трафика на коли и пешеходци, за обезпечаване на безвредното секване на децата и техните придружители.
Продължават взаимните графици и за посещаване и изнасяне на беседи в часовете на класа, в границите на Националната стратегия „ Работата на полицията в учебно заведение “. През интервала на идната образователна година ще се обезпечи полицейско наличие, с предпазен резултат преди и в края на образователните часове.
И тази година ще продължат изнасянето на 10-минутни беседи по пътна сигурност от чиновници на Пътна полиция.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР