В навечерието на Нова година на 92 години почина в

...
В навечерието на Нова година на 92 години почина в
Коментари Харесай

Отиде си именит наш скулптор

В навечерието на Нова година на 92 години умря в Съединени американски щати скулпторът Михаил Симеонов, емигрирал от дълго време там. Талантливият създател се прочу с отливката на слон пред Организация на обединените нации и със стататуите на Паисий Хилендарски в столицата и на Захарий Зограф пред историческия музей в Самоков, напомня 24 часа.

" Един дълъг лъкатушещ път изпълнен с доста труд и трудности приключи, само че приключението продължава към тайните на вечността. С нетленните си паметни произведения той въпреки всичко ще ни припомня постоянно, че не пътят, а превъзмогването му, насочен към хоризонта, си заслужава, че неспирното придвижване е единственият метод да запазиш равновесие ", написаха в негова памет от фамилията му.
Почина огромният български посланик Иван Станчов
На 92 години в Шотландия рано тази заран умря огромният български посланик Иван Станчов. Това заяви за БГНЕС българският дипломат в...
Прочети повече
Сред значимите произведения на скулптора преди емиграцията са " Иконописецът Захарий Зограф " (в НХГ), " Въстанието на Асен и Петър, 1186 " (галерия във Велико Търново), каменната скулптурна група " Работници " (металургичен комбинат " Кремиковци " ), " Момче с птица " в Пловдив и други.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР