В навечерието на най-летния и ваканционен месец - август, е

...
В навечерието на най-летния и ваканционен месец - август, е
Коментари Харесай

Остават по-малко от 200 безплатни теста за профилактика на сънна апнея в МБАЛ “Света Анна - Варна

 В навечерието на най-летния и ваканционен месец - август, е време, с изключение на за занимания и пътешествия, да вмъкнем в неработния си график половин час за грижа за здравето - своето или на най-близките хора, които хъркат или стопират да дишат по време на сън.

Състоянието е рисково и не трябва да се подценява, предизвестяват експертите от отделението по УНГ в МБАЛ “Света Анна - Варна ".

В профилирания кабинет 30 минути са задоволителни на медиците, с цел да открият съществуването на нараснал риск от обструктивна сънна апнея.

Изследването не се поема от Здравната каса, само че жителите на община Варна могат да се погрижат за този проблем безусловно гратис, с помощта на общинската стратегия за профилактика на сънна апнея, която за трета поредна година обезпечава финансово тестванията.

Записването е добре да стане НЕЗАБАВНО на познатия телефон 052/ 831375 всеки работен ден до 15 ч., защото половината от финансово обезпечените със средства на общинската хазна 400 прегледа към този момент са осъществени и остават по-малко от 200.

Официалната статистика сред датите 9 април - 25 юли 2019 г демонстрира: Проведени 197 /към последната дата/ акустично рино- и фарингометрии. От тях 146 - на мъже и 51 - на дами. Средната възраст на миналите е малко над 50 година

Специализираните проучвания, осъществени от сертифицираните експерти на отделението по УНГ в МБАЛ “Света Анна - Варна ", регистрират: естествена дневна унесеност при 61 от изследваните, 75 от тях - с по-висока дневна унесеност, 14 - с лека несъразмерна унесеност, 23 - с умерена несъразмерна унесеност, а 24 - с тежка несъразмерна унесеност /P.S. - степените на унесеност са съгласно epworth sleepiness scale/.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР