В навечерието на най-хубавия български празник – 24 май, кметът

...
В навечерието на най-хубавия български празник – 24 май, кметът
Коментари Харесай

Връчиха грамота Неофит Рилски на отличени учители и директори на училища в Габрово

В навечерието на най-хубавия български празник – 24 май, кметът на Габрово Таня Христова и началникът на Регионално ръководство на образованието Георги Маринов връчиха Грамота „ НЕОФИТ РИЛСКИ “ на габровски учители и шефове, удостоени от министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов. Това е най-високото отличие, което се присъжда за особени заслуги, дългогодишна, цялостна професионална трудова активност в системата на предучилищното и учебното обучение.

С откровено „ Благодаря Ви, сътрудници “ Георги Маринов се обърна към Марияна Колева - шеф на ОУ „ Христо Ботев “, Стефка Чернокожева - основен преподавател начален стадий ОУ „ Христо Ботев “, Мариана Астарджиева – старши преподавател по география СУ „ Райчо Каролев “, Пенка Йотева – старши преподавател по химия и ИТ ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий “, Християна Димитрова – преподавател по британски език Национална Априловска гимназия и Росица Русева – старши преподавател по британски език Национална Априловска гимназия.

Таня Христова ги приветства и пожела да са здрави, изпълнени с ентусиазъм и оптимизъм, тъй като поколенията, които образоват в този момент са тези, на които ще разчитаме за светли съдбини. „ Те са умни, надарени и със забележителни постижения, с помощта на Вашите старания “, акцентира кметът на Габрово и показа още, че функциите в просветителната система към този момент са трансформирани - тя би трябвало да е отворена, без да губи своята еднаквост, а учителят от ден на ден следва да е другар и наставник на децата.

Отличените дами споделиха своето чувство за това какво е да си дълготраен преподавател или от скоро в системата, какво ги стимулира и въодушевява. А получената премия за тях, изречена с усмивка, „ е едно междучасие “ в забързаното всекидневие, достижение поради децата, „ които ни зареждат положително “. Преподавателите си пожелаха да не губят порив, да не стопират да се усъвършенстват, тъй като положителният преподавател би трябвало да следи всички новости и да „ лети “ със своите възпитаници и тяхното време.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР