В навечерието на Националния празник на България – Трети март,

...
В навечерието на Националния празник на България – Трети март,
Коментари Харесай

На 28 февруари в Габрово ще се състои среща разговор с историците проф. Вера Бонева и д-р Чавдар Ангелов

В навечерието на Националния празник на България – Трети март, Ротари клуб – Габрово, Община Габрово и парк-музей " Шипка – Бузлуджа " провеждат публичнасреща диалог на тематика „ Памет за Паметника на свободата “с проф. Вера Бонева и доктор Чавдар Ангелов. Тя ще се състои на 28 февруари от 17:30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Повод за определената тематика е 90- годишнината от формалното разкриване на Паметника на Свободата, състояло се на 26 август 1934 година Припомняйки си всичко за Паметника – реликва, от концепцията за построяването му до наши дни, както и малко известни обстоятелства към историята му, ще създадем една къса историческа разходка. Ще се срещнем с разнообразни аспекти от всекидневието ни, свързани с емблематичния паметник, като монети, пощенски марки, първодневно завършени пликове и други Ще разберем и по какъв начин той е обвързван с олимпийските игри през 1980 година

В рамките на срещата участниците ще могат да видят резултата от огромния план на режисьора Пламен Мирянов, който повече от три години, дружно със своя екип приготвя видео, отдадено на 140 година от написването на одата „ Опълченците на Шипка “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР