В навечерието на националния празник 3 март в Разград ще

...
В навечерието на националния празник 3 март в Разград ще
Коментари Харесай

В Разград представят изложба, посветена на приемането на Търновската конституция

В навечерието на националния празник 3 март в Разград ще бъде показана галерия, отдадена на 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция. Това оповестиха от регионалната администрация.

Експозицията се провежда от Народното събрание със съдействието на Държавната организация "Архиви " и регионалните администрации, и се показва във всички регионални центрове в страната.

Изложбата включва 40 пана с исторически и с биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност, както и моменти от работата върху Търновската конституция и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития, които следват.

В Разград изложбата е подредена в стъклената зала на Художествената изложба "Проф. Илия Петров ". Към паната, предоставени от Народното събрание, ще бъдат включени и експонати от Регионалния исторически музей, свързани с депутатите от разградския район, взели участие в съвещанието на Учредителното заседание.

Официалното разкриване на изложбата е на 28 февруари от 17.00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР