В навечерието на националния празник - 3 март и кулминацията

...
В навечерието на националния празник - 3 март и кулминацията
Коментари Харесай

Откриха изложба, посветена на 3 март в Камчия

В навечерието на националния празник - 3 март и кулминационната точка на честванията на 140-годишнината от Руско-турската война и Освобождението на България от турско иго, в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия " бе открита галерия на световноизвестния български художник Кеазим Исинов.

Във фоайето на хотел "Лонгоз " са подредени едни от най-известните произведения на създателя, отдадени на Освобожението, измежду които шедьоври като "Възкресение - 1878 ", "Олга Скобелева - майката на героя ", "Победа над злото ", "Юлия Вревская - Ангелът на милосърдието ", "Сирма челник ", "Могила на успеха ", "Левски - Апостолът на свободата " и други

Специални посетители на откриването на изложбата бяха Зоя Атрохина - началник на мемориалния дом-музей "Марина Цветаева " в съветския наукоград Колорьов и научният помощник Ирина Шкурлатовска, доста посетители и сътрудници на комплекса.

Кеазим Исинов е разгласен за художник на хилядолетието, откакто през 2005 година в Холандия той става неоспорим победител в международен конкурс, в който вземат участие над 30 000 художници от целия свят.

Творецът е и другар на "Камчия " от дълги години. Негови творби са излагани не един път в комплекса, а самият той гостува постоянно.

"Днес, застанали пред креативната галактика на създателя, изпълнена с мъдрост и поклонение пред величието на духа на българския народ, усещаме именитата поетика, която трансформира в приказка освен преданията, само че и героичния живот на народа ", се сподели при откриването на изложбата.

Експозицията ще остане в "Камчия " до края на март т.г. и е с вход свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР