В навечерието на местните избори и в за нова костинбродска

...
В навечерието на местните избори и в за нова костинбродска
Коментари Харесай

Добрев хвърли идеята за кабинет без ПП, „Дондуков 2“ я поде

В навечерието на локалните избори и в за нова костинбродска спекулация беше опипана почвата и за нова управническа настройка.

„ Опозиционно “ настроеният Делян Добрев от ГЕРБ, който от месеци демонстрира „ самостоятелност “ във вижданията и показва разлики в партийната линия, стартира концепцията за държавно управление в настройка ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Демократична България.

„ Най-добре е държавното управление да е формирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България и това скоро ще се случи “, разгласи в ефира на Нова тв депутатът. Вчера пък Добрев прикани Кирил Петков да отдръпна Николай Денков и държавното управление да подаде оставка.

„ Надявам се по-скоро рано, в сравнение с късно, да има кабинет сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България “, повтори няколко пъти Добрев, съгласно който новият кабинет би трябвало да е реалност преди предстоящата ротация през март 2024 година.

От известно време държавното управление е подложено на „ другарски огън “ от сътрудниците, които под предлог за бистрота и отчетност, не не помнят (много постоянно и посредством различен Делян – Пеевски) да насочат и закани за отдръпване на доверието към кабинета „ Денков “.

Удобно концепцията беше подета и от президентството. Илияна Йотова употребява изявлението на Добрев, като загатна за допустима реализация на този сюжет.

„ Както слушам от сутринта, подкрепящите партии имат вид „ Б “ – да не се стигне до ротация, а се мисли за нова настройка на ръководство на страната “, по този начин Йотова разяснява решението на кабинета за строителството на два нови реактора в АЕЦ „ Козлодуй “. Според нея това може да се окажат планове, които са „ единствено на господин Денков “.

Според нея е належащо да се посочи кой е министър-председателят сега, защото явно, по думите ѝ, Борисов и Пеевски, „ които поддържат това държавно управление, задават тона “.

Очевидни са координирани офанзиви, които идват против държавното управление – както от „ сътрудниците “ му, по този начин и от президентството посредством ДАНС, чийто шеф е назначен от президента през едно от служебните му държавни управления. Това става на фона на наложените спомагателни такси на „ Газпром “, които Румен Радев нападна в Конституционния съд и единствено два дни, откакто държавното управление разгласи, че има желание да уголемява нуклеарните мощности.

Тази концепция явно би била осъществена без съветски принос, а това не се утвърждава от мнозина.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР