В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва

...
В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва
Коментари Харесай

Plovdiv24.bg представя доброволците на Пловдив: Прекрасни млади хора с големи сърца

В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември, Plovdiv24.bg  разговаря с шефа на една от водещите пловдивски организации " Голям брат, огромна сестра - България ". " Доброволците, с които работим, са прелестни млади хора, доста отворени, богати на хрумвания и с малко поддръжка могат да свършат чудеса. За цялото това време сме докоснали стотици ориси ", споделя шефът й Лена Карналова, натрупала опит в сферата над 12 години.

Реално " Голям брат, огромна сестра " препокрива името на главната менторска стратегия на асоциацията.

" Става дума за неповторим модел за поддръжка на деца с проблеми в общуването. Помощта идва от по-големи другари, от тъй наречените огромни братя и сестри - нашите доброволци, помагащи на децата да станат по-уверени и положителни ", описа Карналова. " Ползите се виждат в дълготраен проект, те настъпват постепенно и мъчно, само че резултатът е в действителност огромен ", безапелационна е младата жена.

За дългите години труд в полето на доброволчеството; за дейностите, които развива сега " Голям брат – голяма сестра " ; има ли профил пловдивският доброволец и въобще - по какъв начин се става доброволец, вижте в репортажа на Plovdiv24.bg.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР