В навечерието на Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти

...
В навечерието на Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти
Коментари Харесай

Ветерани от Българската бойна авиация се срещат във ВВВУ „Георги Бенковски“ и 12-та Авиационна база

В навечерието на Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти април и светлите Великденски празници, на 4-ти април ВВВУ „ Георги Бенковски “ и 12-та Авиационна база ще са домакини на Великденска среща на поколенията.

В Долна Митрополия, по концепция на Фондация „ Български Военновъздушни сили “ и Авиационен клуб „ Чисто небе “ - Пловдив, ще се срещнат ветерани, отдали живота си на българската бойна авиация от Пловдив, София, Плевен и Каменец с курсанти, преподаватели и военнослужещи от ВВВУ „ Георгги Бенковски “ и 12-та Авиационна база.

Гостите ще се срещнат с част от материалната база, а от 14:00 часа в Аулата ще се съберат няколко генерации, освен да се срещнат, а и прочувствено поетично и музикално да съпреживеят авиационните делници.

По време на събитието ще бъде показана стихосбирката на военния водач първи клас Стоян Бобев „ Отдадени на небето, отдадени на земята “.



Полковник о.з. Дончо Дончев ще показа книгата със мемоари на единствения царски офицер, награден със „ Златен медал на труда “, водачът Петър Кожухаров „ Принудително кацане “.

С интерес се чака представянето от водача и учител с над 2500 летателни часа полковник о.з. Георги Кутянов.

Със стихове и песни, надарени курсанти ще поздравят ветераните.

Чести отговорност към бъдното на родната авиация е, пред тази публика да бъдат наградени курсанти за техни достижения, както и преподаватели да получат удостоверенията си за заемане на академична служба професор, доцент, основен помощник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР