В навечерието на мащабните есенни избори, в които електронното гласуване

...
В навечерието на мащабните есенни избори, в които електронното гласуване
Коментари Харесай

Западът възнамерява да се намеси в изборите в Русия. Ще издържи ли на натиск системата?

В навечерието на огромните есенни избори, в които електронното гласоподаване ще се употребява като пълностоен съставен елемент, няколко високопоставени лица заговориха по едно и също време за опитите на " недружелюбни страни " да провалят предизборната акция у нас. Възможно е те да се опитат да нанесат удар на първо място на общинските избори в Москва. Колко съществени са опасенията?.

Съвсем скоро в Русия ще се проведат още един огромен избор - на 11 септември ще се организира Единен ден за гласоподаване, по време на който ще бъдат определени четиринадесет губернатори, нови сформира на шест законодателни събрания и градски думи на дванадесет районни центъра. В същото време в редица територии изборите ще се проведат три дни - от 9 до 11 септември. Както да вземем за пример в Москва, където предстоят избори за общински препоръки - 1500 мандата.

Но най-важното е, че наред с " хартиеното " гласоподаване, като изцяло равностойна опция, а не опит, както беше до момента, ще се употребяват отдалеченото електронно гласоподаване (ДЕГ), както и електронните изборни описи.

И в случай че първото към този момент е тествано (в столицата - четири пъти, тази година ДЕГ ще се организира за пети път), то второто, електронните описи, е оригиналност. Избирателните секции ще бъдат оборудвани със специфични компютри за автоматизирана инспекция и въвеждане на съответната информация.

Авторите на концепцията са уверени, че сходен метод ще отстрани ненужните размери хартия и най-важното ще отстрани намесата на човешкия фактор, което надлежно ще помогне да се избегнат както инцидентни неточности, по този начин и вероятни злоупотреби, което значи увеличение на самото легитимност на резултатите от гласуването.

Сайтовете на изборните комисии бяха подложени на 24 хиляди хакерски офанзиви за последните близо три месеца.

В същото време все по-често, наред със напълно предстоящите рецензии от страна на опозиционни придвижвания, които са подготвени авансово да оправдаят евентуалните си провали точно с фактора ДЕГ, се появяват известия за хипотетична интервенция в изборите от страна на „ груповия Запад “ ". И сходни предизвестия се чуват освен от политолозите, само че и от устата на високопоставените лица.

Сенатор Андрей Климов, който оглавява комисията на Съвета на федерацията за отбрана на държавния суверенитет, да вземем за пример сподели, че Русия " фиксира подготовката на медиите и обществените мрежи за интервенция в избори ".

“Днес нашите съперници нямат доста " дейни щикове ". Те са наплашени, виждат, че не могат да бъдат издържани вярно от непознати центрове. Следователно наборът от принадлежности се трансформира и най-вероятно доста ще се направи под формата на хакерски атаки. Това ще бъде опит за хакерски офанзиви на ресурсите на централната изборна система, ще се вършат опити за възпрепятстване на волеизявлението на жителите по електронен път и ще има целенасочена акция посредством цифрови платформи на недружелюбни страни ”, - сподели Климо

От началото на лятото, съгласно пресслужбата на ЦИК, уеб страниците на изборните комисии са отбили към 24 000 хакерски офанзиви с " високо равнище на сдържаност ". Те са били отблъснати. Но е ясно, че ще продължи – и колкото по-близо до изборите, толкоз по-активно.

Председателят на ЦИК Ела Памфилова по време на изявлението си на форума „ Територия на смислите “ означи, че родната изборна система е изправена пред предизвикателство – необявена война на ръба на наказателното поле, която се води от „ англосаксонския групов деградиращ Запад. "

А Василий Пескарьов, ръководител на комисията на Думата за следствие на случаите за интервенция на непознати страни във вътрешните работи на Русия, разяснявайки новите обвинявания против Русия за " интервенция в изборите в Съединени американски щати - за Конгрес ", ги назова " опит на Вашингтон да прикрие личната си интервенция в изборите в Русия. ”

Като цяло преглеждаме речта на Байдън като напътствие на разследващата общественост на Съединени американски щати да засилва работата в съветско направление, акцентира депутатът и добави, че американският президент не е дал нито един образец за съветска интервенция във вътрешните работи на Съединени американски щати. „ За разлика от американската администрация, ние постоянно предоставяме съответни доказателства за интервенция в нашите избори. Комисията записва такива опити всекидневно и едвам неотдавна изпрати съответните материали до ЦИК, Министерството на външните работи и Генералната прокуратура на Русия. Информация за външна интервенция беше предоставена и на нашите сътрудници в ОДКС. Разбираме, че хакерите ще ни „ нападат “. И сме подготвени за това ”, добави той.

Логично е да се допусна, че главната посока, към която се целят нашите врагове, е точно отдалеченото електронно гласоподаване. Както и да е, с всички офанзиви на опозицията против потреблението на подобен форма демонстрира, че той става все по-популярен.

Сухата статистика е доказателство за това: в случай че на предходните избори за Дума (2016 г.) изборната интензивност, да вземем за пример, в Москва беше единствено 35,18%, то през 2021 година, когато беше определен съставът на Държавната дума, като се вземат поради електронното гласоподаване беше над 50 %.

Според Вадим Ковальов, началник на Обществения щаб за наблюдаване на изборите в Москва, невижданите наказания, наложени на стопанската система, несъмнено, са ориентирани към разнообразни области, само че най-силно удрят технологиите.

“Разбира се, отдалеченото електронно гласоподаване е сегашното и бъдещето на изборния развой в Русия. Процесът на ДЕГ самичък по себе си е софтуерен, тъй че е разумно да се чака, че ще има хора, които ще се намесват в работата на изборните системи. Ясна е и задачата на сходни офанзиви - посредством сриване на системата може да се получи недоверието на гласоподавателите, за което в централата се борим повече от година. Разбираме това и се приготвяме, само че все пак не стопираме да тестваме системата. Въпреки обстоятелството, че тази година отдалеченото гласоподаване към този момент не е опит, а норма на закона и съвсем половината от московчани, съгласно анкетите, са подготвени да гласоподават по електронен път, всичко ще бъде тествано още веднъж ”, твърди Ковальов.

Връщайки се към тематиката за надеждността на системата, добави Вадим Ковальов, той напомни, че страната към този момент е срещала сходни офанзиви по време на предходни акции, системата е издържала.

“Слабите места бяха надеждно подсилени: даже бяха извършени проби, бяха приканени даже хакери да се опитат да разбият системата за гласоподаване и нищо не се случи. Така че няма подозрение, този път ще успеем ”, заключи шефът на Обществения щаб за наблюдаване на изборите в столицата.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР