В навечерието на летния сезон стана ясно, че 24 плажа

...
В навечерието на летния сезон стана ясно, че 24 плажа
Коментари Харесай

Над 20 плажа във Варненско без стопанин на прага на летния сезон

В навечерието на летния сезон стана ясно, че 24 плажа във Варненска област ще са без наематели. Те към този момент са в листата на неохраняемите линии, за които страната би трябвало да се погрижи и да обезпечи водно избавяне там през лятото. За поредна година огромни и атрактивни плажни линии остават без концесионери. Сред тях са плажовете на Камчия и Шкорпиловци. Основната причина да са без стопани е високата концесионна такса, съобщи Българска национална телевизия.

Около 25 километра плажна линия отвън територията на Община Варна остава без концесионери. Много от плажовете в общините Аврен, Бяла и Долни чифлик са желани и за отмора, и за къмпингуване през лятото. Сериозен финансов проблем за общините е да се грижат за почистването на плажовете без концесионери. Община Аврен би трябвало да се грижи за пясъчната линия на Камчия без да печелят от това.

Експерти са на мнение, че би трябвало да има друга форма за стопанисване на плажовете. Те да бъдат категоризирани и от това да зависи концесионната такса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР