В навечерието на коледно-новогодишните празници Регионален исторически музей – Добрич

...
В навечерието на коледно-новогодишните празници Регионален исторически музей – Добрич
Коментари Харесай

Изложба на стари новогодишни картички открива РИМ-Добрич

В навечерието на коледно-новогодишните празници Регионален исторически музей – Добрич кани добирчлии на едно носталгично и занимателно пътешестване във времето с атрактивната галерия „ С алените ботушки потропва Дядо Мраз…Новогодишни картички от социалистическа България “.

Тематичната експозиция ни придвижва в недалечното минало и дава опция на всеки да усети духа на тогавашната ера. Културната демонстрация е ориентирана към най-широк кръг гости. Тя ни връща в годините преди актуалните интернет технологии да станат част от всекидневието ни и демонстрира смисъла на приветствената пощенска картичка като наложителна част от социалистическата празнична традиция. Музейната галерия напомня с усмивка, носталгия и малко горест на „ по-зрелите “ генерации, които към този момент са позабравили, и демонстрира на днешните „ деца на демокрацията “, които не познават епохата на социализма, по какъв начин се посреща и се честити тогава Нова година.

Повече от 350 картички, над 50 предмета, разнообразие от фотоси със наложителния персонаж на Дядо Мраз, забавни новогодишни пожелания ще нарисуват за всеки посетител една пъстра празнична картина и ще дарят усмивки и положително въодушевление, а достоверни кътове, красива елха и обичайният, обичан на всички снежен човек ще зарадват най-малките гости.

Изложбата ще бъде открита на 15.12.2023 година, в 16.30 ч., в постройката на музея в Градски парк „ Св. Георги “ и ще продължи до края на месец февруари 2024 година На 16.12.2023 година експозицията ще бъде отворена от 10.00 до 18.00 ч. със свободен вход.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР