В навечерието на Коледните празници Национална мрежа за децата получи

...
В навечерието на Коледните празници Национална мрежа за децата получи
Коментари Харесай

Желяз Андреев дари 4 485 лв. за Къщата на децата

В навечерието на Коледните празници Национална мрежа за децата получи подаяние на стойност 4 485 лева за своя план за създаване на Къща на децата в София. То бе предоставено от страна на Желяз Андреев – българският жител, разследван за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия - и от неговото семейство, което благодарение на Oмбудсмана на Република България Мая Манолова, бе разкрило фондонабирателна сметка в онлайн капания, посредством която се набираха средства за възможната отбрана на Желяз Андреев от локален юрист в Съединени американски щати, в случай че се стигне до неговото изгонване. Още при стартирането на акцията, фамилията на Желяз разгласи, че в случай че не се наложи адвокатска отбрана в Съединени американски щати, сумата, която ще бъде набрана, ще бъде дарена на Национална мрежа за децата и нейния план за създаване на Къща на децата.

„ Щастлив съм, че в навечерието на Рождество Христово аз, околните ми и всеки едни българин, който способства за събирането на сумата в дарителската сметка, имаме опция да подпомогнем реализирането на плана “Къща на децата “. Удовлетворен съм, че не се наложи тази сума да бъде употребена по първичното й предопределение. За мен, а имам вяра и за всички българи, които застанаха до мен в най-тежките моменти, е наслаждение да знаем, че тези средства са инвестиция в най-ценния запас на България – децата. Инвестицията в децата ни и в тяхното обучение, е това, което ни прави по-добри като персони и по-силни като общество “, съобщи Желяз Андреев при реализирането на дарението.

„ Първо показваме своята наслада за сполучливата развръзка по случая с Желяз Андреев, който попадна в един доста тежък и невиждан развой, при който той беше упрекнат несъразмерно със служебните си отговорности и преимущества “, разяснява Георги Богданов, изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата. „ Поздравяваме българските управляващи за навременната и съответна реакция, която докара до благополучното развиване и отдръпване на желае за екстрадиция “, добави той. „ Благодарим на Желяз Андреев и на неговите близки, които подеха акцията за набиране на средства за неговата отбрана в Съединени американски щати, за доверието към работата на Национална мрежа за децата и за това, че те избраха идеята за създаване на Къща на децата, на която да дарят събраните средства. За нас и за всички 152 организации членове на Мрежа за децата, тази поддръжка е скъпа, защото доближава реализирането на плана с още 4 485 тухли “.

Проектът за създаване на Къща на децата започва през 2016 година Той планува основаването на едно съвременно и само по рода си пространство, което да бъде център за образование и насърчаване на тези умения, които ще са нужни на децата ни УТРЕ, с цел да бъдат сполучливи хора и водачи. Къщата ще бъде и място за събития и продан на хрумвания на всички 152 цивилен организации, членове на Мрежата, които работят за благосъстоянието на българските деца. Къщата на децата ще обезпечава дейна и разрастваща среда за деца от разнообразни групи, възрасти, фамилии и ползи. Тя ще бъде отворена за деца от цялата страна и ще бъде непрекъснато и общодостъпно място, където деца и възрастни се образоват и работят дружно по създаване и отстояване правата на децата.

Когато бъде издигната, Къщата ще се ръководи като обществено дружество и това ще й даде резистентност във времето и опция за младежи, излизащи от домове или приемна грижа да работят и да се образоват в трудови умения.

През есента на 2016 година Национална мрежа за децата закупи земята, където ще бъде издигната Къщата на децата с финансовата поддръжка на две интернационалните фондации – OAK и Velux. Парцелът се намира в необятния център на София - на бул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Софроний Врачански “, наоколо до 46-то Училище „ К. Фотинов “. В началото на идната година следва да бъде разгласен обществен конкурс за абстрактен архитектурен план за създаване на Къщата. Очаква се първата копка да бъде направена до края на 2019 година

Национална мрежа за децата благодари за поддръжката на Желяз Андреев, неговото семейство и всички самостоятелни донори, които се включиха в неговата фондонабирателна идея. Така планът за създаване на Къщата е с 4 485 тухли по-близо до реализирането си.

От Национална мрежа за децата имаме вяра, че всяко българско дете заслужава поддръжка, с цел да осъществя цялостния си капацитет и най-хубавите си благоприятни условия. Инвестирайки в знаещи, можещи и уверени деца, ние влагаме в бъдещите дейни жители на България. Защото смяната в едно дете трансформира България.

Национална мрежа за децата е обединяване на 152 цивилен организации и съидейници, работещи със и за деца и фамилии в цялата страна. Насърчаването, отбраната и спазването на правата на детето са част от основните правила, които ни сплотяват. През 2017 година организациите членове на Национална мрежа за децата са подкрепили с работата си 79 044 деца и 36 577 фамилии. 8 262 експерти, работещи с деца и фамилии в цяла България, са били подкрепени от организациите в НМД посредством образования, съвещания и взаимни действия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР