В навечерието на Коледа и Новата 2022 година, когато ще

...
В навечерието на Коледа и Новата 2022 година, когато ще
Коментари Харесай

Препоръки на МЗ за спазване на противоепидемичните мерки по време на коледните и новогодишни празнични дни

В навечерието на Коледа и Новата 2022 година, когато ще бъдем повече време със фамилиите, околните и приятелите си, Министерството на здравеопазването пожелава на всички български жители прелестно изкарване на празничните дни и припомня, че с цел да бъдем здрави и през новата година е значимо да съблюдаваме противоепидемичните ограничения.

Препоръчваме:

- Когато пазарувате за празничните дни, носете маски и избягвайте натоварените часове.

- Редовно подменяйте своята маска, като според от това дали тя е за еднократна или многократна приложимост – откакто я употребявате, изхвърлете я или я изперете.

- Редовно проветрявайте пространствата, в които няма подобаваща вентилация.

- Спазвайте отдалеченост на публичните места – търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки и така нататък

- По опция избягвайте местата, на които се струпват доста хора по едно и също време.

- Носете своя „ зелен документ “, тъй като той ще Ви бъде изтънчен при посещаване в обекти, за които притежанието му е наложително.

- Не забравяйте да миете и/или дезинфекцирате ръцете си след контакт с повърхности и предмети, до които са имали допир повече хора.

- Ако усетите въпреки и едва неразположение, отложете срещите с други хора.

- При недоволства и признаци, присъщи за COVID-19, се самоизолирайте и се консултирайте с Вашия доктор. Той ще реши дали и по кое време е належащо да се изследвате за коронавирусната зараза.

- Ако планирате пътешестване, авансово се запознайте с условията, свързани с COVID-19, на страната или мястото за настаняване.

- В празничните дни не се събирайте на огромни групи заради вероятността измежду присъстващите да има носители на COVID-19, които към момента нямат признаци.

- Бъдете изключително деликатни при визитите на възрастни близки и родственици.

Ваксинацията против COVID-19 защищава Вас и Вашите близки от тежко протичане на болестта и възможна хоспитализация. Планирайте своята имунизация и не отлагайте прекомерно дълго.

Нашето всекидневно държание е значим аспект на битката с вируса. В този смисъл спазването на противоепидемичните ограничения и имунизацията ще ни оказват помощ по-бързо да преодолеем пандемията и да се радваме на още доста празници с обичаните си хора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР