В навечерието на годишнината от руската инвазия в Украйна американското

...
В навечерието на годишнината от руската инвазия в Украйна американското
Коментари Харесай

NYT: Основният проблем във войната в Украйна стана недостигът на боеприпаси

В навечерието на годишнината от съветската инвазия в Украйна американското издание The New York Times разсъждава по какъв начин се е трансформирал салдото на силите на бойното поле през миналата година и проучва главните задания и провокации пред двете страни на спора.

Основният акцент в публикацията е върху невижданите темпове, с които воюващите изразходват муниции . Военно-промишленият комплекс на НАТО едвам се оправя с бързо изчерпващите се арсенали на Украйна, а Москва е принудена да се обърне за помощ към дребното си останали съдружници, като Иран или Северна Корея.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг към този момент съобщи, че през днешния ден въоръженият спор в действителност се трансформира в логистична конкуренция. Като се има поради, че, а командването на въоръжените сили на Украйна от своя страна също се готви за контраофанзива , изходът от идната фаза на войната значително ще зависи от това коя страна от спора ще успее да превъоръжи своите войска по-бързо и по-ефективно.
 Киев може да получи F-16 в бъдеще, само че в този момент снарядите са по-важни
Киев може да получи F-16 в бъдеще, само че в този момент снарядите са по-важни

Темата на срещата в Рамщайн ще са боеприпасите и системите за Противовъздушна отбрана

Днес, отбелязва NYT, украинската войска е в по-добра позиция от предишното лято, когато въоръжените сили на Украйна към момента бяха мощно подвластни от артилерията и оръжейните системи от руската епоха.

След като западните съдружници ускориха военната поддръжка с гаубици и точно управляеми ракети, Киев съумя да спре настъплението и даже да предприеме контраофанзива.
 ISW: С HIMARS стартира трета фаза на войната
ISW: С HIMARS стартира трета фаза на войната

Украйна се готви за контраатака в Херсон

Сега войната се води най-вече на земята, благодарение на артилерия. Досега въоръжените сили на Украйна съумяха да задържат позициите си, като в действителност обсипаха руснаците със артилерийски огън - само че, както предизвести генералният секретар, боеприпасите се изразходват по-бързо, в сравнение с могат да бъдат създадени на Запад.

Тъй като украинските и съветските сили изстрелват хиляди гаубични снаряди всеки ден, Пентагонът към този момент сподели, че. Въпреки това, при фронтова линия, разпростряла се на близо 1000 километра, даже това може да не е задоволително.
 Англия образова украинските бойци да се бият по западен жанр - с по-малко муниции
Англия образова украинските бойци да се бият по западен жанр - с по-малко муниции

В момента Украйна употребява големи количества боеприпаси, с цел да се отбранява
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР