В навечерието на гласуването на държавния бюджет за догодина, депутатите

...
В навечерието на гласуването на държавния бюджет за догодина, депутатите
Коментари Харесай

БСП отново повдигна въпроса за партийната субсидия

В навечерието на гласуването на държавния бюджет за следващата година, депутатите от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ още веднъж повдигнаха въпроса за размера на държавното финансиране на партиите.

През лятото Народното събрание понижи фрапантно дотацията от 11 на 1 лев на получен автентичен глас, а в края на ноември левицата предложи държавната поддръжка за партиите да стане 8 лв..

От Българска социалистическа партия са поискали и мнение от Службата за демократични институции и човешки права към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), което е оповестено на 3 декември. Искането за него е подписано от заместник-председателя на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който акцентира, че по отношение на измененията от ОССЕ са изразили „ опасения за политическия плурализъм “ у нас и са посъветвали да се прегледа опцията за въвеждане на предели на частните дарения на партиите.

Промените, които ние предлагаме не са свързани с нищо друго, с изключение на да се подсигурява способността на политическите партии да действат съответно. Заедно с това да се ограничи опцията корпоративни и частни ползи да въздействат върху решенията на партиите “, аргументира се Вигенин.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР