В навечерието на Деня на Народните Будители, екипът на „Сдружение

...
В навечерието на Деня на Народните Будители, екипът на „Сдружение
Коментари Харесай

„Сдружение Икар“ успешно завърши проект „Пеперудите на Плато...

В навечерието на Деня на Народните Будители, екипът на „ Сдружение Икар “ гр. Хасково сполучливо приключи своя двугодишен план „ Пеперудите на Платон “. Проектът се извърши с финансовата поддръжка в размер на 68 348 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линията на финансовия механизъм на ЕИП, с съществена цел на плана: осъществяване на осведомителни акции за повишение осведомеността по отношение на правата на индивида измежду младежи на възраст 12 – 17 години от район Хасково.



В резултат от плана бяха създадени и публикувани обучителни материали:
Справочник за правата на индивида и детето, включващ съществени интернационалните актове, речник на термините и базова информация за историята на закрилата на човешките права. Наръчник за фасилитатори, включващ над 20 извършения и игри с указания; положителни практики на Съвета на Европа и Европейски Съюз в региона на проучването на правата на човека/детето, посредством методите на неофициално обучение, както и набор от подготвени действия, подобаващи за използване както в учебно заведение, по този начин и в извънучилищни, неофициални занимания; Комплект от Ситуационни карти и карти с правата на детето според Конвенцията за правата на детето.
Въпреки непредвидените условия, свързани с налагането на ограничаващи ограничения в последните две години, сполучливо беше извършено образование за юношески водачи – фасилитатори, които получиха теоретична и практическа подготовка за образуване и осъществяване на събития и образования в неофициална среда.

В плана се включиха голям брой учебни заведения, както от Хасково, по този начин и от по-малките обитаеми места в района – с. Узунджово, гр. Симеоновград, гр. Харманли и гр. Любимец, както и разнообразни организации и неофициални групи – спортни клубове, образователни и просветителни центрове, читалища от гр. Хасково, с. Конуш, с. Каснаково, с. Стамболийски и други

Изготвената дипляна, даваща съществена информация за правата на детето доближи до над 4000 деца и младежи, както в район Хасково, по този начин и в останалата част на България. Екипът на „ Сдружение Икар “, изпълняващ плана, съумя да го приключи и разпространява като модел за работа в тенденция повишение на гражданската просвета на младите генерации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР