В навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември,

...
В навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември,
Коментари Харесай

Ликовете на св. братя Кирил и Методий украсиха фасадата на едноименното училище в Мездра /снимки/

В навечерието на Деня на националните будители - 1 ноември, ликовете на светите равноапостоли Кирил и Методий украсиха фасадата на единственото новаторско учебно заведение в община Мездра - градското ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, оповестиха от локалната администрация.
Инициативата е на директорката на образователното заведение Галя Богданова, която намерила съидейник за нейното осъществяване в лицето на художника Евгени Кучков, брат на известния пловдивски живописец Николай Кучков. Декоративно пано с височина 4,3 м и широчина 3 м, е нарисувано с акрилни бои в иконописен жанр. Монтажа на екстериорния детайл от чиновници на локалната строителна компания „ ЛКС “ ООД.
Идеята е облиците на Солунските братя, от една страна - да придадат изящен тип на фасадната украса на образователната постройка, а от друга - да влияят образно за патриотичното образование освен на учениците, само че и на възрастните, които минават всекидневно около нея.
Това е следващият патриотичен план, осъществен безплатно от художника Евгени Кучков. През последните години самобитният създател украси 10 автобусни спирки в общината с ликовете на Христо Ботев, Васил Левски и цар Симеон I - в Мездра, на св. Софроний Врачански - в с. Боденец, на ген. Владимир Вазов - в с. Брусен, на кан Крум - в с. Долна Кремена, на св. цар Борис-Михаил - в с. Кален, на цар Иван Шишман - в с. Лютиброд, на Васил Левски и на Христо Ботев - в с. Моравица и на Асен Босев - в с. Руска Бела.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР