В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската

...
В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската
Коментари Харесай

Командирът на ВМС Митко Петев заминава в НАТО

В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската войска - 6 май, президентът и висш главнокомандващ Румен Радев връчи пагоните на удостоени с висше офицерско звание военнослужещи.

" Не забравяйте, че към вас има високи условия и огромни публични упования за запазване и издигане на престижа на Българската войска и развиване на модерни отбранителни качества ", сподели на церемонията Радев.

Президентът освобождава контраадмирал Митко Петев от длъжността пълководец на Военноморските сили, от 23 юни т. година и го назначава от същата дата за боен представител на началника на защитата във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз. Президентът удостоява Петев с висше офицерско звание " вицеадмирал ". Радев поздрави вицеадмирал Петев с следващото висше офицерско звание и назначението му на новата служба, като уточни че заемането ѝ е огромна отговорност и изисква високи пълномощия в региона на груповата защита, ежедневно отстояване на българските национални ползи и позиции в интернационална среда. " Убеден съм, че с персоналните ви качества и висок професионализъм, в които съм имал опция да се убедя персонално, вие ще съхраните и надградите постигнатото от страната ни като благонадежден член на НАТО и на Европейски Съюз ", добави президентът.

" Осъзнаваме, че покачването ни е самопризнание към нашите подчинени военнослужещи и цивилни чиновници. Осъзнаваме, че то е и ангажимент да надградим постигнатото и да отдадем сили, воля и разсъдък, с цел да можем да оправдаем доверието ", сподели вицеадмирал Петев, като увери висшия главнокомандващ и присъстващото политическо и военно управление на МО, че ще останат правилни на клетвата пред бойните флагове, ще запазят достойнството на пагона и ще създадат всичко належащо да защитят престижа, свободата и независимостта на България.

Държавният глава удостоява началника на Военномедицинската академия бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание " генерал-майор ", от 6 май т. година Президентът поздрави генерал-майор Мутафчийски със званието, като уточни, че то е резултат от безспорния му професионализъм, престиж, демонстрирани познания и лидерски умения, изтъквайки и интернационалния опит на генерала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР