В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската

...
В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската
Коментари Харесай

Повишение в чин и нови длъжности за трима военни в навечерието на празника им


В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската войска президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на удостоени с висше офицерско звание военнослужещи. На церемонията в Гербовата зала на " Дондуков " 2 президентът съобщи, че обществото ни има високи условия и упования към висшите офицери за запазване и издигане на престижа на Българската войска и развиване на модерни отбранителни качества.

„ Служете на България отговорно и безрезервно, с чест и достолепие “, акцентира на тържествената гала президентът, като пожела триумф на удостоените с висши звания офицери в тяхната активност.

Президентът освободи контраадмирал Митко Петев от длъжността пълководец на Военноморските сили и го назначи на длъжността боен представител на началника на защитата във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „ вицеадмирал “. Румен Радев поздрави вицеадмирал Петев с новото висше офицерско звание и назначението му на тази служба, като уточни че заемането й е огромна отговорност и изисква високи пълномощия в региона на груповата защита, ежедневно отстояване на българските национални ползи и позиции в интернационална среда. „ Убеден съм, че с персоналните ви качества и висок професионализъм, в които съм имал опция да се убедя персонално, вие ще съхраните и надградите постигнатото от страната ни “, добави президентът.

Държавният глава удостои началника на Военномедицинската академия бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание " генерал-майор ". Президентът поздрави генерал-майор Мутафчийски със званието, като подчертава, че то е резултат от безспорния му професионализъм, престиж, демонстрирани познания и лидерски умения, изтъквайки и интернационалния опит на генерала.

С различен декрет Румен Радев назначи полковник Деян Дешков на длъжността пълководец на 61-а механизирана бригада, като го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “. Президентът поздрави Дешков с първото висше офицерско звание и със заемането на виновната служба, която дефинира като законосъобразен и логически стадий от професионалния му път.

От името на удостоените с висше офицерско звание вицеадмирал Митко Петев изрече признателност на президента за оказаната чест, доверие и дадената висока оценка. „ Осъзнаваме, че покачването ни е самопризнание към нашите подчинени военнослужещи и цивилни чиновници “, съобщи вицеадмирал Петев. Той акцентира и че българските офицери ще останат правилни на клетвата пред бойните флагове, ще запазят достойнството на пагона и ще създадат всичко належащо, с цел да защитят престижа, свободата и независимостта на България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР