В навечерието на Андреевден лидерът на ГЕРБ бе на празнична

...
В навечерието на Андреевден лидерът на ГЕРБ бе на празнична
Коментари Харесай

Вселенският патриарх благослови Бойко Борисов с „Достоен!“

В навечерието на Андреевден водачът на ГЕРБ бе на празнична литургия в Желязната черква
Каменна светиня ще се вгради в новостроящия сe храм “Св. Стефан ” в София

Архимандрит Харалампий отслужи молебен за България

Негово Всесветейшество Архиепископът на Константинопол - Новият Рим и Вселенски Патриарх Вартоломей I благослови водача на ГЕРБ Бойко Борисов във Вселенската Патриаршия в Истанбул. Като пръв измежду равни, Вартоломей стои отпред на предстоятелите на православните църкви по света и посрещна някогашният български министър председател в навечерието на Андреевден и му връчи медал с грамота. “Достоен! ”, сподели Вселенският патриарх на Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посети българската черква “Свети Стефан ” в Истанбул. Преди 4 години, на 8 януари 2018 година, Бойко Борисов като министър-председател на България дружно с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган откриха възобновения неповторим български храм край брега на Златния рог, прочут като Желязната черква.

Високопреподобният архимандрит Харалампий - нравствен началник на православните българи в Истанбул отслужи литургия за България, партия ГЕРБ и новородената внучка на Борисов - Виктория.

Борисов получи подарък - откъслек от един от камъните, с които е бил малтретиран и мъченически погубен Св. Стефан. Дарът е поднесен на българската черква “Св. Стефан ” в Истанбул от Йерусалимската Патриаршия с умишлен Акт и архимандрит Харалампий разгласи, че предава свещената каменна светиня на Борисов за новостроящ се храм в София. “Аз от своя страна ще го подаря на новостроящия се православен храм “Св. Стефан ” в Южния парк в София ”, сподели Бойко Борисов.

На литургията в Желязната черква за благоденствие на българския народ участва и екзархът на Йерусалимския Патриарх Теофил III.

Лидерът на ГЕРБ получи и скъп подарък - кръст с парченце от Светия кръст и пясък от Божия гроб. По време на визитата си в Истанбул Бойко Борисов беседва и с архиепископа на Съединени американски щати Елпидофор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР