В навечерието на 24 май - Ден на светите братя

...
В навечерието на 24 май - Ден на светите братя
Коментари Харесай

Историята на Детелина – от вечерното училище до учителската професия

В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, описваме историята на една жена, която извървява пътя от вечерното учебно заведение в Бургас до учителската специалност. 

В 6. клас Детелина Златева прекъсва учебно заведение. Пет години по-късно обаче е решена да продължи образованието си.

„ Бях на 12 когато се разведоха моите родители. С майка ми живяхме сами и трябваше да работя, с цел да можем да се устояваме. През 96-та година разбрах за вечерната гимназия, не помня от кое място, само че незабавно се записах, тъй като доста желаех да изучавам и да завърша висше обучение “, изясни Детелина Златева, преподавател по БЕЛ във Вечерно приблизително учебно заведение „ Захари Стоянов “ в Бургас.

 2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят 2 мин. 2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят 2 мин. 2-годишният наследник на инфлуенсъркa се удави в басейн на хотел, до момента в който родителите му спят  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка

Детелина освен преодолява компликациите в живота, само че със приключено висше обучение се връща в класната стая като преподавател.

„ Искам да покажа на учениците, че не всичко е изгубено без значение на какъв брой си години. Тук има и по-големи от мен даже, само че не значи, че не би трябвало да имат обучение “, изясни тя.

„ Запишете  се! Не се чудете, тъй като всеки би трябвало да има фантазии и да ги следва. Всеки би трябвало да има обучение, без значение какъв брой е огромен “, прикани Детелина Златева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР