В навечерието на 24 Май – за мен най-българският празник,

...
В навечерието на 24 Май – за мен най-българският празник,
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: Обречени сме на загиване, ако не изведем Силата на Словото напред. Докога ще търпим безкнижници да определят съдбата ни

В навечерието на 24 Май – за мен най-българският празник, на фона на протичащото се от години в моята Родина, ме налягат рошави, само че не палаво рошави, а грозно невчесани мисли.

Защо загубихме опцията да употребяваме силата на словото, за какво допуснахме и към момента поносим безкнижници да дефинират съдбините ни, за какво и по какъв начин стигнахме до тук войнстващият примитивизъм да стане норма на държание, а скоро и неадмирирането му да бъде наказвано. И след това се гневим, че децата ни били необразовани, без упоритости да се развиват посредством учене и твърдоглав труд.

Е, по какъв начин да бъдем безапелационни пред тях, че това е методът, а не непрекъснатото ръкопляскане и придихание пред нелепостта и арогантността. Не, скъпи мои сънародници, обречени сме на загиване, в случай че не изведем силата на Словото още веднъж напред, в случай че отпред не застанат смели, образовани и обичащи България и народа си, ВОДАЧИ!

Аз обичам Родината си, обичам народа си и желая бъдеще за децата и внуците си ТУК.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България – Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация „ Една Жена Каза “. Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и темата „ Ковид 19 “ им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

 PETEL.BG

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР