В навечерието на 11 май учители, настоящи и бивши ученици

...
В навечерието на 11 май учители, настоящи и бивши ученици
Коментари Харесай

Кметът на Видин поздрави учителите и учениците от СУ Цар Симеон Велики с патронния им празник

В навечерието на 11 май учители, сегашни и някогашни възпитаници на най-старото учебно заведение във Видин означиха своя патронен празник. Гости на тържеството бяха Огнян Ценков, кмет на Община Видин и някогашен ученик на образователното заведение, Анжело Методиев, заместител регионален шеф на Област Видин, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, Иванела Андреева, секретар на Общината и Александър Русев, ръководител на Обществения съвет. Директорът на СУ „ Цар Симеон Велики “ Венцислав Станев приветства присъстващите и означи постигнатите високи резултати в образователния развой и множеството оценки, получени на районни, национални и интернационалните надпревари.
Огнян Ценков сервира приветствие във връзка празника и 136-годишнината от основаването на най-старото учебно заведение в града ни. „ То е неразделна част от историята на Видин, резервира недокоснат своя престиж през годините и през днешния ден е измежду най-престижните образователни заведения. В него се образоват и възпитават доста младежи, които по-късно се осъществят в живота като почтени персони, прелестни експерти и съумели хора във всички сфери. Местната власт отделя особено внимание за повишение на успеваемостта на образователния развой и развиването на просветителната инфраструктура. Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ постоянно намира поддръжка в мое лице, в лицето на общинското управление и Общинския съвет. Предстоящият огромен план за неговото реновиране ще промени образа му и ще го направи още по-притегателен център “ – сподели кметът. Той пожела на учебното управление, на учителите и учениците да бъдат все по този начин сполучливи.
Тържеството продължи с истинска музикално-поетична стратегия под наслов „ Младост, хубост, музика “, взаимна продукция на учебното заведение и Симфониета - Видин. Ученици показаха известни и обичани арии от опери, оперети и рецитираха стихове на Пейо Яворов, Христо Фотев и Робърт Бърнс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР