В навечерието на 1 ноември, ОП Озеленяване“ извърши обновяване на

...
В навечерието на 1 ноември, ОП Озеленяване“ извърши обновяване на
Коментари Харесай

Виоли красят Котел за празника на града

В навечерието на 1 ноември, Оперативна програма „ Озеленяване “ извърши възобновяване на цветните композиции в централната част на града във връзка празника му.

Нови есенно-зимни стръка виоли /теменужки/, ще внесат цвят на пл. „ Възраждане “ пред паметника на Георги Раковски и по пешеходната зона, като засаждането им ще продължи и в понеделник.

„ През миналата седмица стартира есенното зацветяване във всички зони за отдих и по централните улици на Котел.Посадъчния материал, който надвишава 10000 луковици, от типовете лалета, нарциси и зюмбюли, езакупен от нас и към този момент е засаден в авансово квалифицираните цветни лехи в града “, заяви Галина Колева, шеф на предприятието.

Есенното зацветяване обгръща цветните лехи на стилизирания надпис „ КОТЕЛ “, цветарниците до Пантеона на Георги Раковски, градинките по улиците: „ Изворска “, „ Луда Камчия “, „ Проф. Павлов “, както и тези до кръстовището на ул. „ Васил Левски “ с ул. „ Капитан Вълков “. Луковици на цветя са засадени още в градината до Стойкова чешма и в зелените площи до „ Младежки дом “.

От управление на Оперативна програма „ Озеленяване “ насочат зов към жителите да пазят градско озеленяване и навреме да подадат сигнал до способените органи, в случай че виждат недобросъвестни лица, съсипващи напъните за възстановяване и озеленяване на градската среда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР