В националния отбор по борба свободен стил има състезатели, които

...
В националния отбор по борба свободен стил има състезатели, които
Коментари Харесай

Валентин Ангелов: В отбора ни има борци достойни да представят България на ЛОИ 2024

В националния тим по битка свободен жанр има състезатели, които са почтени на показват България на Олимпийски игри. Това съобщи старши треньорът Валентин Ангелов. Той остана удовлетворен от резултатите и показания темперамент на европейското състезание в Загреб.

" Благодаря на момчетата, тъй като демонстрираха темперамент и стигнаха до медалите. Вярвам от много години, че имаме опция да ги вземем, само че все малко не ни доближаваше ", съобщи старши треньорът на националите.

България потегли на шампионата с два финала, като Микяй Наим на 65 кг и Рамазан Рамазанов на 70 кг останаха със сребърни оценки. Олимпиецът Георги Вангелов заслужи бронз на 57 кг, а Али Умарпашаев получи травма, макар че се класира на полуфинал на 74 кг.

" Вангелов този път беше подготвен за първенец и трябваше да стане подобен, макар че в последния миг взехме решение да сменим категорията. За Микяй също мога да кажа хубави думи. Човек реализира резултати, когато си повярва. Полагаме доста труд и той сподели, че е заслужен да бъде медалист от огромни шампионати. Рамазанов загуби от много добър играч – Хаджи Алиев, който всички в битката познават. И той отсега нататък може да носи медали. Съжалявам за Умарпашаев, който в действителност не беше подготвен. Тъй като Мирослав Киров отхвърли присъединяване, нямахме доста варианти за промяна. Днес ще разберем каква е неговата травма ", съобщи Ангелов на конференция на националния ни отбор.

" Надявам се да се съберем здрави и за международното да осъществяваме това, което дълги години не реализираме – квоти за Олимпийски игри. В тима има момчета, които ще покажат, че са почтени да вземат участие на Олимпиада ", сподели още наставникът на отбора ни.

Националите свободен жанр ще продължат с лагерите преди международното състезание и най-вероятно ще вземат присъединяване с разнообразни тимове на ранкинг шампионатите в Киргизстан и Унгария, добави Ангелов. Той акцентира, че присъединяване на борците зависи от здравословното им положение.

Олимпиецът Георги Вангелов завоюва бронзов орден за България на 57 кг, откакто надделя грузинеца Роберти Дингашвили с безапелационното 10:0 в дребния край. Националът обаче знае, че може повече.

" Съжалявам, че не съумях да взема по-добър орден. Време ми е да взема едно злато и да си запиша името в историята. Не съм удовлетворен от това класиране, тъй че ще се боря за повече на международното състезание и за квота за Олимпиадата ", сподели Вангелов на конференцията в София.

Сребърният медалист Микяй Наим добави: " Това за мен е първи орден във възраст мъже. Надявам се отсега нататък да взимам от ден на ден оценки ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР