В Националната катедрала във Вашингтон се проведе траурната служба за

...
В Националната катедрала във Вашингтон се проведе траурната служба за
Коментари Харесай

Възпоменателната служба за Джон Маккейн

В Националната катедрала във Вашингтон се организира траурната работа за дългогодишния американски сенатор републиканец Джон Маккейн, воин от Виетнамската война и деец на американската политика, оповестиха информационните организации. Сенаторът умря от мозъчен израстък на 25 август - дни преди да навърши 82 години.
 
Дъщерята на Маккейн отдаде респект към починалия си татко посредством остра рецензия към президента Доналд Тръмп, който, без да го посочва поименно, упрекна в " евтина изразителност " против индивида, приет за боен воин и прославен общественик, съобщи Ройтерс.
 Траурната работа за Джон Маккейн БГНЕС
Меган Маккейн, която в никакъв случай не е криела своето неодобрение от офанзивите на Тръмп против нейния татко, откри възпоменателната работа в Националната катедрала във Вашингтон. На церемонията участваха водачи от Републиканската и Демократическата партия, пристигнали да се преклонят пред живота на някогашния военнопленник от Виетнамската война и дълготраен член на Конгреса.
 
" Той беше популярен човек ", сподели Меган Маккейн и продължи: " Събрали сме се тук да скърбим за отминаването на американското великолепие, за нещо същинско, а не евтина изразителност от хора, които в никакъв случай не са се и доближавали до саможертвата, която той е отдал с такава подготвеност, нито за опортюнистично утвърждение от тези, които са си живели живота в улеснение и привилегии, до момента в който той е страдал и служил ".-->
 Траурната работа за Джон Маккейн БГНЕС
Американският президент, който бе в открита омраза със сенатора и се изказваше надменно за неговата военна работа, не участва на тазсутрешната възпоменателна гала. През това време той пускаше в " Туитър " текстове на други тематики.
 
Дъщерята на Маккейн взе мотив от предизборния девиз на Тръмп " Да създадем Америка велика още веднъж ", като съобщи, че за татко й Америка постоянно е била велика.
Тръмп за следващ път се разграничи от отдаването на респект на Маккейн, отбелязва Франс прес.
 Траурната работа за Джон Маккейн БГНЕС
Тази заран президентът на Съединени американски щати отиде в един от голф клубовете си, покрай Вашингтон, до момента в който в столицата се организираше траурната гала в памет на умрелия сенатор републиканец. Тръмп отпътува от Белия дом тъкмо когато дъщерята на Маккейн, Меган, отдаваше прочувствено респект на татко си в Националната катедрала във Вашингтон. Отсъствието на президента на Съединени американски щати от Националната катедрала направи усещане, отбелязва Ройтерс. На церемонията участваха някогашните президенти Джордж У. Буш от Републиканската партия и Барак Обама от Демократическата партия, които произнесоха слова. И двамата са побеждавали Джон Маккейн в президентски съревнования. Белият дом беше показан на церемонията от началника на канцеларията Джон Кели и съветника по националната сигурност Джон Болтън, както и от дъщерята на президента Иванка и шурей му Джаред Къшнър. Сред присъстващите бяха още някогашният президент демократ Бил Клинтън, някогашният държавен секретар Хилари Клинтън, артистът Джей Лено и някогашният сенатор републиканец Боб Доул.
 
Семейството на Джон Маккейн ясно бе декларирало, че Тръмп не е мечтан посетител на възпоменателните церемонии в Аризона и Вашингтон, нито на частното заравяне на следващия ден във Военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд. Джон Маккейн е приключил академията през 1958 година
 Траурната работа за Джон Маккейн БГНЕС
Бившият американски президент Барак Обама отдаде респект на тогавашния си политически противник, сенатор Джон Маккейн, умрял преди една седмица, съобщи Асошиейтед прес. В словото си на погребението на републиканеца Маккейн демократът Обама го назова " извънреден човек, войник, общественик, родолюбец, олицетворявал най-хубавото в Америка ".
 
Обама, който приказва след различен някогашен президент на Съединени американски щати, Джордж У. Буш, също конкурент на Маккейн, сподели за сенатора от Аризона: " Той ни направи по-добри президенти ".
 
Обама акцентира, че Маккейн е бил реакционер, само че е разбирал, че има правила, които са над политиката, а някои полезности са над партийните ползи. Бившият президент на Съединени американски щати похвали починалия сенатор, че е бил срещу изопачаването на истината, с цел да пасва на политическата обстановка или " партийната правоверност ".
 Траурната работа за Джон Маккейн БГНЕС
В словото си Буш съобщи, че Маккейн е съчетавал " смелостта с честността " и че е ненавиждал " злоупотребата с власт ".
 
Буш победи Маккейн на първичните избори на Републиканската партия през 2000 година Маккейн бе противник на Обама в борбата за Белия дом през 2008 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР