В настоящия момент всички прожектори са насочени към предстоящото Открито

...
В настоящия момент всички прожектори са насочени към предстоящото Открито
Коментари Харесай

Зрелище в пустинята: Джокович се присъединява към Надал на турнир през февруари

В сегашния миг всички прожектори са ориентирани към идното Открито състезание на Австралия, започващо в ранните часове на 16 януари (понеделник). Без подозрение всички фенове на тениса се надяват да забележим един против различен Новак Джокович и Рафаел Надал колкото се може по-скоро, само че изтегленият през вчерашния ден жребий пласира двамата титани на актуалния мъжки тенис в разнообразни половини от схемата, което значи, че е вероятен сблъсък помежду им само на финала.

По-рано през днешния ден обаче стана ясно, че сърбинът е добавил към програмата си АТР 500 шампионата в Дубай, който ще се организира сред 27 февруари и 4 март, в който ще се включи и Матадора. Това ще бъде второ следващо присъединяване за балканеца на конкуренцията в Обединените арабски емирства, откакто през 2022-ра това бе първата му поява на корта след сагата с депортирането му от Австралия. Тогава 21-кратният първенец от Големия шлем започва с две победи надлежно над Лоренцо Музети и Карен Хачанов, само че в четвъртфиналната фаза позволи второ проваляне в кариерата си против Иржи Весели.

Припомняме, че преди няколко дни уредниците на конкуренцията в Дубай оповестиха, че Рафа ще се завърне на Dubai Duty Free Tennis след 15 години. От 2008-а насам рекордьорът по трофеи от Големия шлем предпочиташе да взе участие в шампионата в Акапулко, който се организира в същата седмица като този в Дубай и на който е триумфирал четири пъти, в това число и през предишния сезон.

Novak Djokovic wll join Rafael Nadal to play ATP500 Dubai Championships next month.
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР