В наши дни всички фирми разчитат на видео разговорите. Въпреки

...
В наши дни всички фирми разчитат на видео разговорите. Въпреки
Коментари Харесай

Няма място за скука

В наши дни всички компании разчитат на видео диалозите. Въпреки че виртуалните конферентни диалози разрешават на екипите да се свързват по време на тази световна пандемия, сигурно има какво още да се направи по повод на ангажираността на чиновниците. Тъй като от ден на ден екипи стартират да работят отдалечено, е време бизнес водачите да развият своите умения за виртуална връзка, написа.

При персоналните срещи има доста моменти на същинска ангажираност, които се случват преди, по време и по-късно и помагат на хората да останат свързани. От усмивката или смеха, споделени по време на срещата, потупването по гърба след добре свършена работа до дребните приказки около масата в очакване на срещата да стартира - всички тези моменти оказват помощ на членовете на вашия екип да останат свързани и ангажирани.

За да „ спечелите “ виртуално вниманието на екипа ви, от значително значение е да преминете от елементарното предоставяне на информация към ангажиране и вдъхновяване на вашия екип за деяние. Ето пет метода, по които можете да ангажирате екипа ви по време на идната виртуална среща:

1. Наблюдавайте езика на тялото си - Езикът на тялото е от решаващо значение за общуването. Казва се, че езикът на тялото ви споделя това, което вашите думи не. Вашите жестове, стойка и мимики дават скъпа противоположна връзка на вашия екип, която им оказва помощ да се свържат. Липсата на тези изрази затруднява ангажирането на вашия слушател. Важно е да опитате и да жестикулирате както нормално и не забравяйте да поглеждате в камерата, с цел да създадете чувство за зрителен контакт с вашия екип. Избягвайте да се накланяте прекомерно обратно, да кръстосвате ръце и да затваряте тялото си пред екипа си. Езикът и жестовете на тялото ви би трябвало да бъдат също толкоз отворени и привлекателни, колкото и думите, които употребявате.

2. Вдъхнете живот на виртуалните срещи -  Имате пълнен дневен ред, който да покриете, и почтено казано искате да приключите срещата. Но по какъв начин очаквате екипът ви да влага във вас, в случай че не отделите време да превърнете тези работни бизнес срещи в увлекателно прекарване за тях? Тук могат да ви оказват помощ " ледоразбивачите " били те 30 секунди или 30 минути. Те дават на екипа ви по този начин нужната умствена отмора, като им помогне да останат ангажирани през останалата част от срещата. 

3. Използвайте гласа си - В една виртуална среща няма място за така наречен „ корпоративен еднообразен глас “. Трябва да работите върху смяна на тона, скоростта, силата на гласа, паузите и произношението. Това освен кара хората да се ангажират и да слушат какво казвате, само че им оказва помощ и да усвоят известието ви. Ако желаете аудиторията ви да бъде разчувствана при започване на диалога, тогава тя би трябвало да чуе вълнението в гласа ви. Може би желаете да създадете чувство за неотложност с една от точките си в дневния ред, тъй че наблягате на избрани думи и увеличавате скоростта на говорене. Когато имате прекомерно доста срещи денем и ви е скучно, вашият екип може да чуе това във вашия звук. Не забравяйте, че ако желаете да вдъхновявате, гласът ви би трябвало да въодушевява.

4. Създайте стратегия за ангажиране -  Точно както създавате дневен ред на срещата, създайте за себе си стратегия за ангажиране, която да ви припомня за вашата последна информационна цел. Този ред не би трябвало да се споделя с екипа, само че ще ви припомня да спрете да бъдете „ говорещата глава “ и да започнете да бъдете същински човек и да ангажирате екипа. Има няколко техники, които можете да употребявате, с цел да ангажирате екипа си, като " ледоразбивачите ", които към този момент обсъдихме, извършения за мозъчна офанзива на екипа и потребление на чат в софтуера за видео диалози. Не забравяйте да държите и някои принадлежности за „ наново ангажиране “, когато усетите, че силата на групата понижава. Те ще ви оказват помощ да върнете нещата в релси.

5. Включете екипа си -  Един сигурен метод да запазите хората ангажирани е да ги привлечете. Помолете членовете на екипа да ви оказват помощ с упражненията. Може би някой от по-динамичните членове на екипа може да води " ледоразбивача " една седмица. Задавайте въпроси. Привлечете хората към диалога. Потърсете избрани членове на екипа преди срещата и ги помолете да намерят и споделят някои данни, които ще ви оказват помощ да подкрепите опорните си точки на говорене.

В момента всички сме изправени пред провокации да се приспособяваме към тази „ нова норма “ на другарство на работното място. И наподобява, че ще продължим да работим отдалечено за непредвидимо дълго време, употребявайки виртуалните срещи. Най-важното нещо, което водачите могат да създадат сега, е да се съсредоточат върху достоверната връзка и ангажираността с членовете на своя екип. Ако желаете да се свържете с хора във виртуална конюнктура, би трябвало да вложите време, старания и внимание, с цел да го извършите. Тези пет тактики ще ви оказват помощ да ангажирате членовете на вашия екип и да гарантирате продуктивността за дълго време. 

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР