В наши дни жените искат да забременяват във все по-късна

...
В наши дни жените искат да забременяват във все по-късна
Коментари Харесай

Какви промени да направят хората, ако искат бебе

„ В наши дни дамите желаят да забременяват във все по-късна възраст. Това се случва след 35, а все по-често виждаме към този момент и дами, които желаят да забременеят след 40-годишна възраст - когато са се осъществили професионално ". Това описа акушер-гинекологът и репродуктиквен експерт доктор Даниел Ставрев по време на лекцията „ Искам бебе. Всичко за зачеването ", част от първото целодневно събитие на „ Ох, на мама! " за бременни и родители.

Д-р Ставрев е част от екипа на в гр. Пловдив. Професионалните му ползи са ориентирани към репродуктивното здраве и оперативната гинекология. Комбинацията от професионални качества и персонално отношение към пациентките, прави доктор Ставрев един от най-търсените млади експерти в страната. Част от многочислените му специализации са тези в IRCAD,Франция, ISSA International, Верона и в ESGE.

По време на присъединяване си на събитието, той показа някои доста значими промени, които една дама би трябвало да направи, откакто вземе решение с колегата си за увеличение на фамилията.

Фолиевата киселина

„ Всички сме чували, че би трябвало да стартира приемът на фолиева киселина. Това е хранителна добавка, извънредно значима, която оказва помощ за развиването на нервната система и невралната тръба на бъдещите деца. Приемът на фолиева киселина нормално би трябвало да бъде по 400 микрограма - това е напълно дребна доза и множеството бременни дами я одобряват.

Има някои положения обаче, които изискват приемът на фолиевата киселина да бъде повишен до над 10 пъти - 5 мг. Това се случва в фамилии, в които има бременности, които са прекратени заради неналичие на неврална тръба или в такива, в които има хронични болести, при които се одобряват кортикостероиди, има епилепсия в фамилията и други ", показа доктор Ставрев

„ И въпреки всичко - не се тормозете, в случай че сте схванала, че сте бременна, а не сте приемала фолиева киселина. Няма нищо притеснително, просто би трябвало да започнете да я приемате ", добави той

Тютюнопушенето

„ Все по-често се случва в кабинета да идват бременни дами, които споделят, че пушат, само че не могат да спрат. Оправданието „ не мога " е доста необичайно, тъй като въпреки всичко приказваме за нашето бъдещо дете. Това, което поучавам дамите, е да спрат да пушат, тъй като тютюнопушенето е изрично потвърдено, че е нездравословно - води до прибързано раждане, мъртво раждане, аборти. Дори 2-3 цигари дневно не са малко ", изяснява експертът.

И още - какви стъпки би трябвало да се подхващат, в случай че дамата е подготвила тялото си за бременност, само че двете чертички към момента не са факт - вижте във видеото

Събитието на „ Ох, на мама! " за бременни и родители се реализира с поддръжката и доверието на генералните спонсори УСБАЛАГ " Селена ", ТБ " Селена целс " и верига хипермаркети Kaufland, както на Дентална клиника Петър Дучев Kids, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, ръководещото фондове сдружение ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и артикули Mutsy ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР