В нашата страна законите важат за всички без изключение, така

...
В нашата страна законите важат за всички без изключение, така
Коментари Харесай

Премиерът на РСМ: Културните клубове трябва да са места, които събират гражданите

В нашата страна законите важат за всички без изключение, тъй че всичко, което е в сходство със закона, би трябвало да се ползва. Вярно е, че през вчерашния ден имаше среща в Брюксел, само че в случай че погледнете заключенията, те са напълно в посока на осъществяване на европейския път на страната и в сходство със стандартите на Европейски Съюз. Това е добре и би трябвало да се приветства, сподели през днешния ден министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски по отношение на вчерашното решение на Съвета по общи въпроси на Европейски Съюз да отхвърли проектодекларация на България, с която се настояваше за " дейно гонене и наказание от управляващите в Република Северна Македония на закононарушения от ненавист “, заяви скопската организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 755
Това, добави министър председателят на РСМ, единствено удостоверява, че в случай че човек седне на огромната маса в Брюксел и договаря, тогава позицията на Северна Македония може да бъде най-добре изтъкната по отношение на всички аспекти на процеса на присъединение.

Но това, което естествено ще подчертая е, че, несъмнено, отбраната на човешките права е един от основните критерии за присъединение към Европейски Съюз. Ние сме страна, която в тази област, може би измежду страните от Западните Балкани, е напреднала най-вече във връзка с законодателството, във връзка с конституционните разпореждания, във връзка с всички институции, които сме въвели, и аз не бих имал никакви терзания за в бъдеще, че няма да се покажем като пълноценни в региона на отбраната на човешките права на всички жители, както до момента, сподели Ковачевски.

Що се отнася до клубовете, той още веднъж акцентира, че те " би трябвало да бъдат места, които събират жителите от района, а не места, които основават различия ".

Те би трябвало да бъдат места, където се споделя културата на дадена нация, на дадена страна в границите на друга страна, където жителите могат да я опознаят. Пример за метод на институционална и междудържавна връзка бе откриването на Българския културен център тук в Скопие от министрите на културата. Пример за такова съдействие беше и откриването на пресцентъра на нашата Медийна осведомителна организация в България, в Македонския културен център в София, където присъствах, сподели Ковачевски.

Той акцентира, че към този момент се водят полемики с българското държавно управление за откриването на Македонски културен център в Благоевград, което ще стане по институционален метод и където македонската просвета ще бъде споделена с жителите, които се самоопределят като македонци в България, само че и с български жители, с цел да могат тези две култури да се сближат и да изградят мостове на другарство.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР