В Народното събрание ще бъдат обсъдени промени, свързани с минималната

...
В Народното събрание ще бъдат обсъдени промени, свързани с минималната
Коментари Харесай

НС ще обсъди промени, свързани с минималната работна заплата

В Народното събрание ще бъдат разисквани промени, свързани с минималната работна заплата. От Българска социалистическа партия оферират по изключение през тази година тя да се усили от 1 юли. Според закона минималната работна заплата към този момент се пресмята по формула и би трябвало да бъде най-малко 50% от междинната брутна заплата 12 месеца обратно. Ако предлагането бъде признато, минималното възнаграждение в страната би трябвало да се усили до 850-890 лв.. По предложение на Възраждане ще бъде прегледано решение за преустановяване на контракта сред България и Съединени американски щати за безплатно прилагане на военните бази в Ново село, Граф Игнатиево и Безмер.

Депутатите ще прегледат и план на решение, което ще задължи министъра на стопанската система и промишлеността да предприеме всички нужни дейности пред " Централен депозитар " АД по вписването на безналичните акции от община Варна в интерес на страната от капитала на " Международен панаир Пловдив " АД. По този метод ще бъде изработен опит страната да си върне контрола над Пловдивския панаир.

Народното събрание ще разиска и смяна на членовете в Комисията по конституционни въпроси. Предложението на Движение за права и свободи е Делян Пеевски да заеме мястото на Гюнер Ахмед. Промяната идва на фона на поръчката на Движение за права и свободи, че ще обезпечат нужните гласове за осъществяване на конституционна промяна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР