В Народното събрание се провеждат дебати, свързани с избора на

...
В Народното събрание се провеждат дебати, свързани с избора на
Коментари Харесай

Петър Петров : Все съм виждал от сглобката да правят небивалици, но Народното събрание да избере за конституционен съдия човек, който като съдия е осъдил Народното събрание, не съм

В Народното събрание се организират диспути, свързани с избора на арбитър в Конституционния съд на Република България. Народният представител от " Възраждане ", Петър Петров изнесе забавна информация, обвързвана с кандидатурата на ПП-ДБ, Борислав Белазелков, която разкрива доста за лицемерния морал, който царува в ръководещата сглобка.

" По отношение на кандидатурата на господин Белазелков, следва да поговорим с малко обстоятелства и данни. През 2015 година Народното събрание, с болшинство от ГЕРБ и Движение за права и свободи приема Законопроект, с който анулира един Параграф 8 от Закона за приватизацията и следприватизационния надзор, който до тогава е създавал отбрана на страната, във връзка с недобросъвестни приватизатори, които не са си изпълнили отговорностите по приватизационните контракти. С болшинството на ГЕРБ и Движение за права и свободи през 2015 година, този Параграф 8 е анулиран. През 2021 година, месец февруари, единствено няколко месеца преди да се пенсионира, тогавашния арбитър Белазелков постановява едно решение като ръководител на 4-то Гражданско поделение на Върховен касационен съд, в което правосъдно решение, господин Белазелков просторно се базира на този анулиран към този момент параграф 8 от Закона и с решението си осъжда Народното събрание на Република България, страната и Върховния Касационен съд, в който той правораздава, солидарно, за общата сума от към 1 000 000 лв., в интерес на приватизатор, придобил държавно сдружение ", съобщи от трибуната на Народното събрание, Петър Петров.

Той добави, че защото това решение е взето от Върховен касационен съд като последна инстанция, то дефинира посоката на правоприлагане на съдилищата и като разследване от него, следва вълна от заведени искове от други приватизатори, които се усещат ощетени и предявяват искове към страната, като досега, общата сума на заведените искания на приватизатори, към страната, по-късно решение на претендента на ПП-ДБ е в размер на 65 000 000 милиона лв..

" Аз изисках информация от Комисията по обществени предприятия, кои са тези приватизатори и какви са сумите, които те претендират от страната, след христоматийното постановено решение на Белазелков, с което осъжда Народното събрание, страната и Върховен касационен съд. Информацията няма да дойде до края на гласуването, тъй като сглобката си одобри едни процедурни правила, които са скорострелни, единствено за 8 дни да избере двама конституционни съдии, точно с цел да не може сходна информация, данни и цифри да стигне в точния момент до залата ", съобщи Петър Петров от " Възраждане ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР