В Народното събрание гостува изложба, посветена на инж. Кирил Старцев

...
В Народното събрание гостува изложба, посветена на инж. Кирил Старцев
Коментари Харесай

В НС гостува изложба, посветена на инж. Кирил Старцев – кмет на Русе в периода 1934 – 1944 г.

В Народното събрание гостува галерия, отдадена на инж. Кирил Старцев – кмет на Русе в интервала 1934 – 1944 година

Заместник-председателят на Народното събрание Надежда Самарджиева означи при откриването на експозицията, че инж. Кирил Старцев е един от най-успешните кметове в историята на Русе. Тя поздрави основателите на изложбата – Сдружение „ Мисия строеж “, както и „ Държавен списък “ – Русе, и означи, че напъните да бъдат разпространявани Русе и ярки, уважавани персони със заслуги за развиването на града и неговото благоустрояване, са почтени за почитание. Експозицията, наречена „ Една /НЕ/обикновена галерия за положителния образец на будния дух “, ни среща с делото на инж. Кирил Старцев, който има значителен принос в построяването на Русе като актуален европейски град, уточни тя. По думите й изложбата показва една изключителна персона, с висока обща просвета и сериозна подготовка, както и постигнатото от инж. Старцев, неговото новаторско ръководство на града, визията му за развиването на Русе.

Днешната експозиция е доказателство за това, че положителните градоначалници остават в историята и се помнят от генерации поданици, сподели още Надежда Самарджиева.

Председателят на Сдружение „ Мисия строеж “ Борислав Българинов означи, че вследствие на направеното от инж. Кирил Старцев Русе от изостанал ориенталски град се трансформира в град с европейска визия. Той уточни, че изложбата е пътуваща, с цел да могат повече хора да се срещнат с един добър образец на персона, трансформирала своето обитаемо място.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР