В Народното събрание днес, като допълнителна точка по време на

...
В Народното събрание днес, като допълнителна точка по време на
Коментари Харесай

Депутатите дискутират състоянието на държавния дълг на страната


В Народното събрание през днешния ден, като спомагателна точка по време на парламентарния надзор, депутатите ще дискутират положението на държавния дълг на страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Решението бе взето преди седмица въз основа на писмо до ръководителя на Народното събрание на 62-ма народни представители, по самодейност на Румен Гечев от ПГ на Българска социалистическа партия за България. Обсъждането идва откакто по време на контрола преди седмица финансовият министър Владислав Горанов отговори на въпрос на Румен Гечев по същата тематика.

Във връзка с разискванията по питането към Горанов, Народното събрание разпореди на Министерски съвет в период до 19 януари 2018 година да изготви и внесе в Народно събрание подробен разбор за интервала 2015 – 2018 във връзка с: съотношението сред фискалния запас и държавния дълг, надлежно за приходите от вложението на запаса във финансови принадлежности и разноските по обслужване на държавния дълг. Също по този начин би трябвало да бъде направен разбор и във връзка с постигнатата цена за дълговите принадлежности спрямо цената на аналогични заеми за Румъния и страните от Вишеградската четворка. До 19 януари би трябвало да е направен и разбор за резултатите от външното финансиране по държавния дълг върху българската банкова система. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР