В Народното събрание депутатите продължават обсъждането на удължаването на Закона

...
В Народното събрание депутатите продължават обсъждането на удължаването на Закона
Коментари Харесай

Депутатите продължават обсъждането на удължаването на Закона за удължения бюджет

В Народното събрание депутатите не престават разискването на удължаването на Закона за снадки бюджет. Вчера народните представители съумяха да работят към половин час по него и полемиките по бюджета ще продължат и през днешния ден.

Удължаването на Бюджет 2022 е належащо до приемането на постоянен за актуалната година. Новото удължение би трябвало да е до 31 юли, когато би трябвало да бъде признат постоянният бюджет.

По-малко от половин час продължиха през вчерашния ден разискванията по спомагателното удължение на миналогодишния бюджет, като фокусът на депутатите беше помощта от 300 лв. за деца втори, трети и четвърти клас. Дискусията по тематиката още не е завършила, само че това се чака да стане при започване на днешното пленарно съвещание.

Също по този начин се чака и решение, с което се подсигурява, че парите от Сребърния фонд няма да бъдат употребявани за настоящи потребности. Във фонда, който би трябвало да подсигурява устойчивостта на пенсионната система, сега има 3,7 милиарда лв..

Миналата седмица депутатите утвърдиха решение, с което прехвърлянията и разноските от миналогодишния бюджет са позволени в границите на постъпленията. То бе обнародвано в петък в „ Държавен вестник “, само че спомагателното удължение е належащо, с цел да се подсигуряват заплащанията в публичното обезпечаване и от Здравната каса.

Източник: БНР/БНТ

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР