В Народния театър започнаха репетициите на спектакъла Бебе на борда“

...
В Народния театър започнаха репетициите на спектакъла Бебе на борда“
Коментари Харесай

Бебе на борда в Народния театър

В Народния спектакъл започнаха подготовките на спектакъла „ Бебе на борда “ от американския драматург Кристофър Дюранг. Режисьор е Василена Радева. Премиерата ще бъде на 13 и 14 септември на Камерна сцена.

Участват актьорите София Бобчева, Мартина Пенева, Илиана Коджабашева и Боян Арсов.

Преводач е Любов Костова, сценограф – Борис Далчев, композитор – Емилиян Гацов-Елби, хореограф – Марион Дърова. Драматург на постановката е Майя Праматарова.



Остроумен комедиограф, актьор и възпитател Кристофър Дюранг (1949 – 2024) разкрива актуалните страхове, предубеждения и стандарти през черен смях и парадокс. Автор е на десетки пиеси, донесли му възторжени мнения и влиятелни оценки, измежду които и три награди „ Оби “. С пиесата си „ Ваня и Соня, и Маша, и Спайк “ той печели премията „ Тони “, а „ Мис Уитърспун “ е финалист за премията „ Пулицър “.



Спектакълът „ Бебе на борда “ е част от Програма „ Театър + “ на Народния спектакъл – платформа за дълготрайна и взаимна креативна работа за обмяна на хрумвания и показване на нови драматургични и театрални трендове на актуалния спектакъл. През 2023 година по линия на Програмата беше осъществен спектакълът „ Хоро “ по Антон Страшимиров на режисьора Василена Радева.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР