В направените проби на украинските продукти, внесени в България, няма

...
В направените проби на украинските продукти, внесени в България, няма
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Няма нищо притеснително в направените проби на украински продукти

В направените проби на украинските артикули , импортирани в България, няма нищо притеснително. Това съобщи земеделският министър Кирил Вътев в местността „ Паниците “ край Калофер, където откри 18-ия Национален събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни.

След като през последните дни се появи информация, че импортираните украински артикули са нечисти, през днешния ден министърът отхвърли тези подозрения.

Двете страни реализираха единодушие за провеждането на среща

Пред публицистите той изясни, че инспекциите от рафта в магазините до производството на мляко и млечни артикули демонстрират завишаване на цените за крайния консуматор. По тази причина ще се създаде нов закон за търговията на земеделски артикули, с помощта на който ще се постави рамка на надценките. 

След митингите на производителите, които се организираха при започване на седмицата, и откакто се стопира вкарването на слънчоглед от Украйна, до импорт в идващите два месеца ще се стигне единствено при потребност, стана ясно още от думите на Вътев.

Припомняме, че до този миг протестиращите са отказали две срещи в Министрески съвет

„ По принцип генерално съглашението сред Украйна и Европейската комисия е за четирите култури – пшеница, царевица, рапица и слънчоглед, само че ние нямаме проблем с другите три култури, ние имаме проблем само със слънчогледа, тъй като той освен се създава в черноморския басейн, той тук се и преработва. Това е стихотворец ангажимент от самата Украйна - тя няма да допусне импорт на слънчоглед, само че в случай че има потребност, всичко ще бъде регламентирано с лицензионни режими и в България ще влизат единствено толкоз, колкото е належащо “, изяснява още министърът на земеделието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР