В НАП са раздадени рекордни бонуси в размер на 31

...
В НАП са раздадени рекордни бонуси в размер на 31
Коментари Харесай

БОЕЦ: НАП с рекордни бонуси за 31 844 300 лв. Не казват колко е взел шефа Спецов

В Национална агенция за приходите са раздадени рекордни бонуси в размер на 31 844 300 лв.. От тях за централното ръководство на Национална агенция за приходите са отделени над 10.5 милиона лв.. Това заяви гражданско съдружие БОЕЦ във Facebook.От организацията означават, че не са получили размера на бонусите персонално за шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Ето какво написа БОЕЦ:

Почти 32 МИЛИОНА лв. са раздадените
бонуси за 2021 година Това е рекордна сума за последните години. Само за централното ръководство на Национална агенция за приходите са отделени над 10 и половина МИЛИОНА лв. за бонуси!

Другата информация, която получихме, е за автомобилния парк на Национална агенция за приходите. През 2021 година от приходната организация са употребени 219 бр. коли на "оперативен лизинг ", които имат общ изминат пробег от 1 864 906 километра, за интервала от 01.01.2021 година до 31.12.2021 година
Как и за какво Национална агенция за приходите употребява 219 автомобила “на действен лизинг/ дълготраен наем ", които изминават милиони километри на година, е друга тематика, която БОЕЦ занапред ще изследваме.

Отказаната информация е за размера на
бонусите, получени от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите — господин Румен Спецов. Той отхвърля да ни даде тази информация с аргумента, че тя съставлява “лични данни”. Отбелязваме единствено, че жителите му плащаме заплата, а за бонусите, които получава той — не знаем кой и по какъв начин ги дефинира, само че те отново са от нашите пари.

Оставяме на обществото, на жителите да преценяват заслугите на Национална агенция за приходите и моралното им право за “допълнително материално стимулиране “ в размер на съвсем 32 милиона лв. за реализирани резултати, на фона на рецесията с ковид и хилядите бизнеси, които умират или са в усложнение, и стотиците хиляди жители, които се чудят по какъв начин да запазят работата си и да преживеят рецесията!

БОЕЦ припомняме на господин Румен Спецов и господин Асен Василев, че на 28.05.2021 година ги сезирахме със сигнал за “Къщата в Барселона на Бойко Борисов “, като предоставихме данни и документи, удостоверяващи внасянето в брой на сумата от 1 750 000 лева в активите на дружеството-собственик на “Къщата “ от Георги Станков Йовчев — татко на Борислава Йовчева, обитаваща къщата в Барселона, за която бе огласена информация, че е имала връзка с Бойко Борисов, от който има и дете.

Липсва обществена информация за произхода на тези средства и по какъв начин един елементарен водопроводчик е придобил тази сума — за което сезирахме Национална агенция за приходите и Министерството на финансите и поискахме публична инспекция. Тя би могла да разкрие и истината за връзката на Бойко Борисов с прословутата къща в Барселона и Борислава Йовчева. Повече от 7 (седем!) месеца Румен Спецов и Асен Василев мълчат, и БОЕЦ нямаме никаква информация за подхванатите от тях дейности (ако въобще има такива)!

На 17.01.2022 година БОЕЦ ще внесем публични заявки за срещи с господин Спецов и министър Василев, с цел да проверим какво се е случило с нашите сигнали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР