В НАП издигат на високи постове компрометирани хора. Това се

...
В НАП издигат на високи постове компрометирани хора. Това се
Коментари Харесай

Кърваво писмо от данъчните! В НАП издигат компрометирани хора

В Национална агенция за приходите издигат на високи постове компрометирани хора. Това се споделя в Кърваво писмо на данъчни чиновници до Фрог нюз.
От него излиза наяве, че Директорът на Национална агенция за приходите София Илияна Христова неотдавна самолично е издигнала уволняваният чиновник Илиян Илиев до равнище основен контрольор по приходите. „ Това е същият този, който през 2014 година възвърне непозволено над един милион и триста хиляди лв. от държавния бюджет. На същия бе наложено дисциплинарно наказване – уволняване.”, пишат възмутени те. Така ли се бори корупцията в Национална агенция за приходите, допълват подчинените на Христова.

Въпросното писмо е казус, защото Национална агенция за приходите е извънредно затворена система и там съвсем никой не се усмелява да разяснява какво и по какъв начин се случва. Не е загадка, че във ведомството има подмолен властови център, който се ръководи от политико-мафиотския модел КОЙ.

Писмото на данъчните е озаглавено по този начин:





Някои данъчни ги стрелят и убиват, други ги покачват

На 18.12.2017 год. в София бе прострелян Иво Стаменов - шеф на отдел „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите. Стаменов бе настанен във ВМА в тежко положение след стрелбата. 43-годишният Иво Стаменов издъхна на 12.01.2018 год. сутринта, макар напъните на лекарите да го спасят.

Припомняме този случай, тъй като горе долу по същото време, на 22.12.2017 година, Директора на Национална агенция за приходите София – Илияна Христова, издава Заповед № РД-01-1859. С нея се утвърждава листата за систематизиране на органите по приходите, ръководителите на екипи и началници на браншове в дирекция Контрол. Тази заповед се издава обичайно в края на всяка година. С актуалната се прави следващата въртележка на ревизорите, ръководителите на екипи и началниците на браншове. В нея прави усещане и следното:

За началник на екип № 23, който се състои от 6 индивида, е избран основен контрольор по приходите Илиян Илиев. Държа да подчертая, че това е еднолично решение на Директора на Национална агенция за приходите София – Илияна Христова.

Името на този началник на екип несъмнено на мнозина няма да приказва нищо, само че това е същият този, който през 2014 година възвърне непозволено над един милион и триста хиляди лв. от държавния бюджет. На същия бе наложено дисциплинарно наказване – уволняване. След серия обжалвания, Върховен административен съд без да преглежда разногласието всъщност, анулира заповедта за уволнението през 2017 година. До тази анулация се стигна, откакто съдът откри, че наказващия орган не е спазил изисванията на закона при провеждането на дисциплинарното произвеждане, вследствие на което самата заповед е издадена в нарушаване на закона. Решението му е дефинитивно и не предстои на обжалване. В резултат на всичко това в средата на 2017 година, Илиян Илиев стартира още веднъж работа в Национална агенция за приходите, само че забележете – като елементарен инспектор.

За да стане още веднъж началник на екип, какъвто е бил преди уволнението, е належащо височайше решение точно от Директора на Национална агенция за приходите София – Илияна Христова. Очевидно признателна и ценяща високо „ професионализма “ на Илиев, с посочената заповед, тя още веднъж го назначава за началник на екип. С това си деяние Илияна Христова провокира голям брой въпроси, като:

- Как персоналния състав в Национална агенция за приходите София приема издигането на Илиев още веднъж на пост началник екип?

- Няма ли кой различен да заеме този пост, а той се разпорежда точно на Илиев?

- Това ли е методът да прогресираш в Национална агенция за приходите? В случая съдът не е оправдал дейностите на Илиев, а просто е намерил редица нарушавания при издаването на заповедта за налагане на дисциплинарното наказване.

- Дали някой от подчинените на Христова би дръзнал да разяснява случая освен това демонстриране на благосклонности към хора с незаконно държание?

- Как ще реагират хората от бизнеса, когато Илиян Илиев отиде да им прави проверка?

- Къде остава престижа на страната в лицето на Национална агенция за приходите, когато такива хора се слагат на виновни позиции?

В случая е забавен и един факт, който става прочут в хода правосъдното обжалване на заповедите за уволняване на тримата чиновници, направили проверката на „ Елада медикъл “ ЕООД, с която непозволено е възобновен Данък добавена стойност в размер на 1 367 147,60 лева

Този факт е, че Христова е била доста в детайли осведомена за хода на тази проверка. Тя е дала незабавно позволение и утвърждение за възобновяване на сумата. Това не е всеобща процедура и Национална агенция за приходите не е известна с такава бързина в дейностите си. Явното бързане и късите периоди в които е възобновен налога приказват за нещо друго.

Ще спрем с разсъжденията до тук и ще попитаме: Може ли един чиновник, който явно си е правил съзнателно и почтено работата, да бъде застигнат от патроните на засегнатите от тези дейности, а различен, за който са открити редица нарушавания, да бъде издиган на по – висок пост? Може ли Директора на Национална агенция за приходите София да продължава да заема този висок и виновен пост, за който се изискват редица морални, професионални и личностни качества, в случай, че показва очевидно поддръжката си за избрани неприемливи дейности?

ТАКА ЛИ съдебна експертиза БОРИ С КОРУПЦИЯТА В Национална агенция за приходите? Този риторичен въпрос задават създателите на гневното писмо в края му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР